Testimoni de Lydia Cacho, encara perseguida per descobrir una xarxa de prostitució infantil.

“Els vaig demanar que si em mataven, li donessin el cos a la meva família” explicava a sandra Sabaté aquesta periodista mexicana, feminista, escriptora  i activista,  va destapar una xarxa de tràfic de persones i un polític va ordenar que la torturessin física i sexualment. Ara ha explicat el seu testimoni en “Mujer tenias que ser” amb Sandra Sabatés, al programa de L’Intermedio (*).


Lidia Cacho és una periodista mexicana que porta anys en el punt de mira per la seva lluita per denunciar la injustícia social i als que l’exerceixen. L’any 2000 va destapar una xarxa de prostitució infantil. Quan va descobrir a aquest grup criminal va publicar ‘Els dimonis de l’edèn’ i va enviar a presó a alguns dels líders d’aquesta organització.

A “Mujer tenia que ser” d’El Intermedio ha explicat com va començar tot: “Una víctima va escapar d’aquesta xarxa criminal que compra i ven nenes perquè tinguin sexe amb homes poderosos, ho va denunciar i les autoritats van avisar el líder d’aquest grup”. Llavors, la noia que va denunciar decidir demanar ajuda a la periodista, que va començar a investigar el cas.

Després destapar aquest cas, “un governador va donar ordres” perquè fos torturada. Encara, diu, recorda “amb claredat” el que va patir a les 20 hores en què va estar retinguda. “Els policies gaudien amb el que em feien, em deien que si els denunciava em matarien i em parlaven de la meva família”, explica en la seva entrevista amb Sandra Sabatés.  El més difícil per a ella, assegura, va ser pensar en la seva “família”: “Jo només els suplicava que si em mataven, deixessin el meu cos en un lloc en què la meva família pogués trobar-lo”. [Seguir lleguint a La Sexta]

Mirar Vídeo a Youtube.

(*) Nota: Es pot consultar a la Xarxa d’Internet, seguint  les publicacions  de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género ( de la que Lydia Cacho forma part)  i de La Independent, que porta al Xarxa Internacional de Dones Periodistes a catalunya, que gràcies a la ràpida reacció  internacional i directa d’aquestes xarxes junt a les periodistes mexicanes, que va ser fonamental , per què la periodista fos alliberada després d’algunes hores sent trasnportada en un vehicle policila pels eu país)