S’ofereixen les millors obres de dones fins el 15 de desembre.

El Festival Dona Crea-Crea Mujer es va inaugurar el 17 de novembre i  tindrà lloc cada divendres fins al 15 de desembre al Centre Cívic de Besòs Maresme. Imma Manresa i Mercè Espelleta, organitzadores i ànimes del festival, seleccionen, com cada any temàtiques de dones, “sempre tenim en compte- expliquen- què les obres que es presenten tinguin un contingut audaç, provocatiu, desafiant, per tal de visibilitzar i denunciar la violència i la discriminació vers les dones, i per convidar-nos a veure el món des de diferents perspectives, sortir de la nostra zona de confort i entendre altres realitats”.  El Festival, com cada any, es farà al barri del Besòs (Sant Martí)

Les obres d’aquesta edició ens parlen sobre el càncer, a partir d’una història real. La prostitució i les sexualitats, són altres temes dels que costa parlar i el Festival els aborda, tot donant la veu a les protagonistes. “També es parlarà de la menopausa –subratlla Mercè Espelleta,  una etapa de la vida de les dones que sembla amagada, com un tabú, del que no s’atreveixen a parlar- I nosaltres volem parlar-ne amb l’obra de cloenda i del col·loqui posterior”.  Sobre Maria Antonieta, Imma Manresa afegeix que “ens plau mostrar la vida real d’una dona de la qui la història ens ha donat una versió tergiversada, quan en realitat va ser una dona valenta, símbol del naixement d’una nova era”.

Les organitzadores del festival, estan convençudes de que la creativitat teatral amb perspectiva de gènere segueix sent molt necessària i encara que no és exclusiva de cap barri, han volgut apropar a un barri tan popular com el Besós unes obres amb aquesta perspectiva però que poden agradar a tothom. “Posem sobre la taula el sentir de les dones, sense importar la seva condició, on visquin, quins estudis tinguin. Sense importar edat ni gènere.”, aclareix Mercé Espelleta.  Per la seva banda, Imma Manresa puntualitza; “Són temes que interessen a tots els públics, sense distinció de sexe. Perquè tenen a veure amb la nostra vida quotidiana, de les quals ens costa parlar. Nosaltres volem mostrar aquests temes propers perquè són necessaris en aquests moments”. Mireu el trailer del festival


Mireu el trailer del festival a YOUTUBE

 Obres per a tots els gustos amb sentit de l’humor

-> SEGAREM ORTIGUES AMB ELS TACONS de Contrahecho Produccions: Divendres 24. Institut Carlos Diaz (Besòs) La companyia valenciana parla sobre les dones, el feminisme, la prostitució i el masclisme, a través de 4 dones ancorades en una crua realitat, que demostren que cap prostituta neix com una ortiga a la vora del camí, al costat de la carretera. Un text atrevit i transgressor sobre les seves esperances, somnis, costums, irritacions, etc. Són 4 històries entrellaçades entre si per la figura del puter. Hi ha amor, tendresa, ràbia, dolor i humor.

->MARIA ANTONIETA. Divendres 1 de desembre. Centre Cívic Besòs. Obra dirigida per Jessica Walker,  amb adaptació lliure d’Analia Puentes, basada en el llibret de Steffen  Zweig.
“Només a la desgràcia se sap de debò qui ets” va dir Maria Antonieta, una dona lliure,  en una època  turbulenta. Una vida tràgica. Una encarnació delirant i honesta de la víctima més coneguda de la Revolució Francesa.
Walker presenta un tour de force actoral que segons explica: “travessa amb honestedat i risc les diverses facetes del personatge: l’estrangera, la malbaratadora, la mare, l’actriu, la inadaptada, la dona, l’esposa, l’adolescent, la condemnada…”

MENO ES MAS”. 15 de desembre.  Centre Civic Besòs. Obra de microteatre escrita per Mercè Espelleta. Dirigida per Ariadna  Martí
Una comèdia sobre com viuen la menopausa dues íntimes amigues de tota la vida. A Margarita li ha canviat la vida per a millor, se sent plena, lliure, radiant i millor que mai!. Però la seva amiga, Sole, està feta un embolic i la viu des del dolor, la ignorància i la preocupació. El seu marit la maltracta i ella ja no sap què fer.

Desprès d’aquesta representació de Cloenda tindrà lloc una xerrada conduïda per Montse Roura, de l’entitat “Ella y el abánico”

DEU JANE de la Companyia Bynomi, es va presentar  divendres 17 de novembre, a la sala d’actes Institut Carlos Diaz, Josep Pla 56
Mariona, la protagonista, travessa un dels moments més importants de la seva curta vida: amb només disset anys, ha de passarper l’extirpació del seu pit malalt, i quan li fan el tractament s’imagina coses que posen humor a la seva experiència. Basada en una història real, aquest espectacle és, també, un espai per reflexionar sobre els perills de la pressió estètica i la importància de l’acceptació i estima pròpies. Una obra emocional i porpera, molt be dirigida i interprestada per Clara Moraleda. Ella junt, a les seves compayes Joana Rossello i Laura Dorca, van estar formidables, i ens van fer complices i solidaris amb l’experìecia tràgica de Clara, explicada amb molt sentit de l´’humor. [Podeu consultar un resum de cada obra a la cartellera i reservar les entrades [+info]

Podeu consultar un resum de cada obra a la cartellera i millor reservar les entrades. Cal tenir en compte que l’aforament és limitat [+info]

Mireu el FACEBOOK de l’esdeveniment del Festival. I posseu ASISTIRÉ. Les primeres 10 persones que ens envien un mail a amoncomunicacio@gmail.com, tindrán una invitació gratuita a la primera obra:ADEU JANE, del divendres 17 (19,30h) aL centre Cívic Besòs

Consultar altres publicacions sobre el tema:

A TENIR EN COMPTE!, les entitats, associacions, ongs i grups de dones podran comprar les entrades amb antelació, i si compren 4 entrades (a 5 euros)les regalaren una gratis.

N0TA: Les obres es representen a la sala d’actes de l’Institut Carlos Diaz ( 17 i 24 de nov), a Josep Pla 56  i al Centre Cívic Besós-Maresme (1 i 15 de desembre), Rambla Prim 87 . Totes les obres es fan els divendres (excepte el 8 de desembre), a les 19,30 hores.