S’ha presentat l’estudi del Observatori Dona, Empresa i Economia,  sobre la paritat al sector públic.

La jornada es va realitzar dintre de l’acte commoratiu del 15è aniversari de l’ODEE. L’observatori dedoens de la cambrà de Comerç va aprofitar la dada com una oportunitat per reflexionar sobre els progressos assolits fins ara i, al mateix temps, per reconèixer la important feina que encara ens resta per aconseguir la plena igualtat de gènere en el món empresarial. Consulteu Video sobre la Jornada.

Ens enfrontem a un repte considerable, però assolible mitjançant polítiques fermes i decidides. Així ho demostra la nostra última investigació, presentada en aquesta data tan significativa per a nosaltres.

L’estudi La presència de dones en alts càrrecs, eventuals i llocs directius a la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic 2023 revela un augment de la representació femenina en els alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya, passant del 40% el 2020 al 50% el 2023. No obstant això, el sostre de vidre i la precarietat laboral encara són obstacles significatius per a les dones que treballen al sector públic de l’administració catalana.

Podeu consultar tots els detalls d’aquest estudi a la web. Aquest no només il·lustra l’assoliment de la paritat en càrrecs de responsabilitat a la Generalitat i el seu sector públic (216 entitats), sinó que també mostra el camí que ens queda per recórrer.

Tot i que persisteixen les desigualtats, aquests avenços són fruit del compliment de normatives com la Llei d’Igualtat. Des de l’ODEE, hem donat suport a aquestes legislacions durant anys i encoratgem totes les institucions i empreses a aplicar-les, especialment mitjançant l’elaboració de Plans d’Igualtat. Aquests plans no només fomenten la paritat, sinó que també impulsen altres àrees com la innovació, la productivitat i el clima laboral.

Si teniu interès a obtenir més informació sobre aquests temes o en iniciar un pla d’igualtat a la vostra empresa, us animem a contactar amb nosaltres i descobrir els recursos que oferim, incloses l’Escola d’Igualtat i la Plataforma de Conselleres i Directives.

Com vam constatar a la Jornada dels 15 anys de l’ODEE, encara estem lluny de la paritat total en el món professional i empresarial, però ens hi podem apropar si treballem juntes i amb determinació.

Consulteu l’estudi  a ODEE