La cantautora madrilenya ha presentat “Que soy del aire”  davant d’un públic entusiasmat.

Junt a les cançons d’aquest nou àlbum que no es va poder mostrar el 2020 pel confinament, ha presentar un  bonic poemari seu, de les seves poesies i lletres. Amb direcció artística del pianista Antxon Sarasúa, les cançons deldisc sublimen la veu referencial de León interpretant una cançó del seu fill, el cantautor León Ruiz i una altra del  seu ex-marit, el compositor Raúl Ruiz. La cantant va voler fer una homenatge a les llengües de les nacionalitats històriques,  amb  la  musicació en gallec de Rosalía de Castro, “Probe Galicia”;  “Sa serena”, en català inspirada a Eivissa, i en vasc, el “Txori Txori” de Mikel Laboa.

Per celebrar els seus 54 anys en el mon de la música, la històrica cantautora madrilenya Julia León, una de les fundadores del que va ser el mític col·lectiu “Canción del pueblo”, ha volgut tornar a Barcelona, on va estar al 2017, junt a la seva amiga de l’anima i companya de concerts; Elisa Serna: “En aquest recital la recordo especialment. Ens va deixar el 1018, i jo encara sento un buit molt gran”, va explicar a  l’inici de concert.
Aquest disc, el número 18 de la seva trajectòria, és molt especial per a Julia, doncs conté cançons pròpies, d’amor, de lluita i altres temes, la van acompanyar el seu fill, amb diverses cançons, i va desenvolupar auna complicitat  molt propera i animada amb el seu grup.

Cal remarcar que Barnasants segueix fins al mes de maig,  i ha programat concerts per tota Catalunya i el país Valencia, i tornat la cultura i la musica en primer pla, després d’un any sense poder organitzar concerts.

Consulteu la Programació, i no us perdeu els concerts que queden!. Entre els esdeveniments d’abril, a Barcelona, destaquem: Montse Castellà, al Casinet d’Hostafrancs; el dissabte 10 d’abril; Imarantia al Harlem Club, el dijous 15 d’abril, la Jove cantant Maria Jaume, el 22 d’abril, tambè al Harlem. I entre tots destaquem el concert col.lectiu de dones, Homenatge a Brassens, que tindra lloc, el dia de Sant Jordi, el 23 d’abril, al Teatre joventut de l’Hospitalet. Un homenatge de producció pròpia amb la visió de quatre vocalistes femenines que reivindiquen el llegat del cantautor francès Georges Brassens. Dirigit pel periodista musical Pere Pons, l’espectacle Femme Brassens tindrà la presència d’Eva DéniaAnna RoigMaria Rodés i Mariola Membrives. L’espectacle dedicat al gran chansonier proposa la intervenció de quatre veus femenines perquè cadascuna estiri cap a la seva banda, amb el padrinatge de Pi de la Serra i Paco Ibáñez.
(*) Mireu aquest altre video del concert de Julia León a Youtube.