DocsBarcelona presenta la seva pel·lícula ‘As I want’ per tota la ciutat.

Aquest setembre, el Festival Internacional de Cinema Documental dona a conèixer a diverses sales, biblioteques i centres cívics la lluita d’emancipació de les dones egípcies. Es podra veure als Cinemes Girona i a diversos centres cívics

El mes de maig es va celebrar l’edició 2021 del DocsBarcelona, el Festival Internacional de Cinema Documental. Llavors es va estrenar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) la pel·lícula Com jo vulgui (As I Want)que porta com a subtítol una frase prou eloqüent: Quan les dones prenen el carrer. Ara, l’organització del certamen l’ha reprogramada dins la secció Docs del Mes, de manera que al llarg de setembre es tornarà a projectar a diverses sales, biblioteques i centres cívics de la ciutat, aixi com en altres llocs de Catalunya.

La denominada Primavera Àrab va portar vents de canvi i llibertat a molts països del nord d’Àfrica, com Egipte. Tanmateix, sovint s’oblida que durant la multitudinària protesta de gener de 2011 a la plaça Tahrir del Caire es van produir nombroses violacions en grup. La indignació de les dones va desencadenar una gran protesta per defensar els seus drets, ganivet en mà. La directora Samaher Alqadi va ser a primera línia per captar una revolta femenina que va passar desapercebuda per als mitjans de comunicació. Durant el rodatge, Alqadi va quedar embarassada, raó per la qual també reflexiona sobre el matrimoni, la maternitat i els límits de la llibertat.

Alqadi és una veu emergent en el cinema documental d’Orient Mitjà. A través d’una narrativa profundament personal, explica els records dolorosos de la seva infantesa per il·lustrar els obstacles als quals s’enfronten moltes noies en les societats musulmanes. Ella mateixa va créixer en el camp de refugiats de Jalazun, a la Cisjordània ocupada per Israel. La seva valentia per explorar les arrels de la desigualtat de gènere traspassa fronteres i clava un cop de puny al patriarcat amb la càmera convertida en una arma d’autodefensa.

La cinta es podrà veure, en versió original amb subtítols en català, el 2 de setembre a les 19.30 h als Cinemes Girona. Podeu comprar la vostra entrada a la taquilla per 6 euros o bé aconseguir una invitació, si sou socis del Club TRESC, a partir del 31 d’agost a les 11 h en aquest enllaç.

El dies 13 i 27 se’n faran sengles passis gratuïts a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles; els dies 15 i 30 es projectarà a la Biblioteca de Vilapicina i la Torre Llobeta, i el dia 30 a les 19.30 h viatjarà fins al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. [+informació publicada a Barcelona.Cat]

Consultar Programacio del Documental del mes  Docs Barcelona.

Fotos de Docs i de CineEuropa,  i  International Media (IMS)