El mes de maig ens porta Barcelona Poesia, un festival popular i internacional a diversos espais. Des del dijous 10 al dimecres 16.

La del 2018 serà la seva vint-i-unena edició i, per celebrar-ho, el festival vol tornar a omplir la ciutat de versos. Versos de poetes que arriben de fora i que sonen en altres llengües, de Singapur a Xile i l’Uruguai, passant pel País Basc, el Regne Unit, França, Palestina, i un feliç etcètera. Feliç perquè, per aconseguir que una literatura creixi, és a dir, es posi en dubte, s’afirmi i es contradigui si cal, és imprescindible que tingui una mirada internacional. Una mirada i una oïda. Per això hem convidat Raúl Zurita, Ben Brooks, Yolanda Castaño, Sasha Dugdale, Nuno Júdice, Erika Martínez, Mircea Cărtărescu, Lalo Barrubia, Ángelo Néstore, i una llarga llista que es completa amb els poetes que intervindran al Palau de la Música en l’acte de cloenda que, un any més, vol ser una cita imprescindible.
La cloenda, de  la 34 edició del festival I nternacional al Palau de la música, al dimecres ( a les 21 h), participarà per Catalunya, la jove poeta gironina, Maria Cabrera; la poeta argentina que viu a New York,  Marta Ana Diz; Hollie McNish, del RegneUnit,  el poeta palestí Najwan Darwish  i Adam Zagajewski, d’Ucraina  La valenciana Marina Mascarell, una de les coreogràfes més reconegudes en l’àmbit internacional, traduirà sobre l’escenari les migracions dels cossos, la violència de l’ocupació, els gestos més radicals dels subjectes.

Cal destacar la presència de dones poetes durant tots el dies. I sobretot, entre altres actes, recordem especialment els actes del dissabte 12 de maig  en homenatge a Montserrat Abelló. Amb un Recital col·lectiu d’homenatge a al centenari del seu naixement. A càrrec de diversos poetes i cantants. Al verger del Museo Frederich Mares. A partir de les 12h del migdia. També el dissabte 12,al Frederich Marés tindrà lloc “Els jardins Bàrbars. (19h). Que compatarà entre altres poetes amb la poeta gallega, Yolanda Castaño. I per la nit del dissabte,  a la plaça de la Catedral actuaran Maria del Mar Bonet i Martirio acompanyades d’un grups poetes recitadors únics. A les 22 h.
D’altra banda cal destacar la programació de Poesia als Barris, que compta amb el concert- recital del gup de Jazz,  DIVADAMS, a l’Auditori de Sant Martí. Mireu la info a santmartiambveudedona.cat.

Mireu la programació a completa a l’Agenda:  I us pode u descarregar el  Programa en PDF