El 8 de març d’enguany ha estat la primera vegada que es s’ha fet una vaga general de dones, i tant el seu seguiment com la participació a les manifestació ha estat massiu.

La vaga general del 8 de març va ser seguida a tot l’Estat Espanyol, tant a les empreses, com a les llars, com al carrer, on les manifestacions van ser impressionants, a tot arreu. 

Era la primera vegada que es feia una vaga general de dones de 24 hores, i encara que l’ambient i les mobilitzacions prèvies auguraven un bon seguiment, no es podia preveure el gran èxit que va tenir  a nivell laboral, de consum i de cures. A tot arreu, des de  grans ciutats, com a molts pobles petits, molts grups i una gran quantitat de dones s’afegien a la vaga, i omplíem carrers, tallaven carreteres o es manifestaven a les portes de fàbriques i comerços. I en l’àmbit domèstic, també tot va canviar per un dia, on molts homes es van encarregar de les tasques de la llar i de les tasques de cures. Tot plegat un dia històric per a recordar. [Seguir llegint a santmartiambveudedona.cat]