Taula debat a la Casa de la Premsa de Barcelona.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) està desenvolupant el projecte Fòrum de Periodistes Esportives.

Amb aquest projecte, el SPC vol donar suport a les reivindicacions de les periodistes esportives i contribuir a millorar les circumstàncies laborals i professionals que les envolten i compta amb l’Institut Català de les Dones (ICD).

Vol fer visible la situació d’aquestes professionals, que han de desenvolupar la seva feina en un entorn, el de l’esport, molt masculinitzat, en el qual sovint no se les pren seriosament pel fet de ser dones, i a on les actituds masclistes són molt habituals, i arriben fins i tot a desembocar en atacs personals contra les periodistes, darrerament sota l’anonimat de les xarxes socials.

Així, s’ha entrevistat cinc periodistes esportives de diverses trajectòries i diversos mitjans, i s’ha llançat una campanya sota el lema #LeSperiodistesEsportives tenim molt dir, en la qual, a través de càpsules audiovisuals, que es poden trobar al canal Youtube de l’SPC, les cinc professionals expliquen les seves dificultats i també parlen de com actuar per posar fi a aquestes discriminacions. La campanya amb els vídeos s’està difonent per Twitter durant aquests dies.

Aquest projecte va culminar amb una tertúlia-taula rodona que que va tenir  lloc aquest el dilluns  28 de febrer a la Casa de la Premsa de Barcelona on juntament amb algunes dones periodistes esportives participants en el projecte i algú representant de la professió periodística van compartir experiències i estratègies de futur per poder acabar amb el sexisme vers les dones que es dediquen a aquest àmbit del periodisme. A la presentació del projecte anirà a càrrec de: Neus Pociello Cayuela, directora executiva de l’ICD i  Laia Serra, responsable de la Secretaria d’Igualtat del SPC. El debat va comptar amb la participació de: Marta Ramón, periodista esportiva a RAC1, Maria Tikas, periodista esportiva al Diari Sport, Gemma Herrero, periodistas esportiva col·laboradora de Catalunya Ràdio i RAC1, Santi Ovalle, periodista esportiu a la Cadena SER, sota la moderació d’Elena Tarifa Herrero, coordinadora del projecte.
Mireu l’articlerticle publicat a LA INDEPENDENT.