Article d’opinió de Núria Gónzález sobre la situació de les dones, ventres de lloguer


Publicat a El Taquígrafo. “S’està obligant aquestes dones a romandre en captivitat sense poder  tornar amb els seus propis fills i les seves famílies davant l’evidència del perill imminent, per a salvaguardar la inversió de les agències, igual que se’ls prohibeix vacunar-se contra el *Covid, per ordre dels adquirents de bebès.

Ucraïna és un dels països més pobres del món, que fa anys que es finançant a través de l’explotació reproductiva de les seves dones, de la més precaritzades de món. A través del lloguer de ventres de dones pobres i de la venda dels éssers humans que d’ells neixen, el govern ucraïnès saca una bona tallada de la qual pagar, entre altres coses, els seus sous.

No és gratuït que a Ucraïna se la conegui com l “Úter d’Europa”, ja que aquest arruïnat país que no respecta ni un només dels drets humans més bàsics d’aquestes dones i d’aquests nens, és la destinació preferent de milers de persones abjectes que contracten els serveis d’una agència de ventres de lloguer que s’encarrega de buscar a una dona ucraïnesa, prou maltractada per la vida i pel sistema per a estar “disposada” a vendre als seus fills, segurament per a donar-los menjar als quals ja té. Ucraïna és un dels països on és més barat adquirir una bebè a través d’un ventre de lloguer, i això explica que sigui el país on més espanyols i espanyoles explotaran reproductivament a dones i usurpar la propietat d’un ésser humà, com si es tractés d’una mascota.

En 2019 la Fiscalia ucraïnesa va sol·licitar a la fiscalia general d’Espanya que li facilités totes les dades sobre ciutadans i ciutadanes espanyoles que havien adquirit a Ucraïna a través de l’empresa Biotexcom, ja que aquesta empresa i el seu equip directiu estaven acusats de tràfic de persones, manipulació genètica, falsedat documental i un munt de “negocis” més. Es dóna la circumstància que aquesta empresa és la més popular entre els proxenetes de maternitat espanyols, perquè a l’ésser la més abusiva, també és la més barata. No obstant això, gairebé tres anys després no tenim coneixement que la Fiscalia espanyola respongués a tal reclam, pel fet que continuen anant conveïns els nostres a importar éssers humans a aquest país. El que sí que sabem és que RTVE els va fer un reportatge/anunci a aquesta empresa amb el seu director xuclant càmera que va emetre fa tres o quatre mesos en La 2.

Aquesta gent va a Ucraïna perquè a Espanya no poden fer el que fan perquè és il·legal. Està penat en l’article 221 i següents del Codi Penal, i ratificat en 2014 pel Tribunal Suprem en considerar els contractes de ventres de lloguer “una pràctica que vulnera els drets humans de les dones, dels nens, i que va contra l’ordre públic”. I, no obstant això, aquí segueixen, anant a comprar bebès davant la passivitat total de les autoritats espanyoles, que espero que algun dia siguin condemnades per prevaricació. Ara, es dóna la trista circumstància que Ucraïna està sent envaïda per Rússia i cauen bombes i plouen bales. També sobre les granges de dones que és on estabulen a les mares de lloguer durant l’embaràs, per a poder-les controlar 24 hores diàries i evitar que s’escapin amb el preuat producte, el bebè.

Aquestes mares segurament estan tancades per aquestes empreses per a salvaguardar la seva inversió i el seu guany, i només això, perquè la vida de les dones importa menys que res perquè els contractes signats ja contemplen la possibilitat d’utilitzar un nombre il·limitat de dones per a aconseguir el “producte” pactat per contracte. És molt probable que les hi estigui obligant a romandre en captivitat sense possibilitat de defensa pròpia, ni tan sols de tornar amb els seus propis fills i les seves famílies davant l’evidència del perill imminent que suposen les tropes russes. (…)

També sento dir-los que, encara que es consumeix la invasió, Rússia té igual una indústria dels ventres de lloguer que permet la compravenda de criatures, amb alguna restricció més que Ucraïna, cert, però la té. Així que no hi ha esperança per a les ucraïneses pobres, en cap cas. Maleïdes siguin totes les guerres perquè sempre són els més fotuts els que sofreixen primer i més. Maleït sigui també el sinistre Putin que està deixant la “legalitat internacional” a l’altura d’un xiclet calcigat. Maleïts tots els que disparen armes per ordre dels poderosos que mai moriran en un tiroteig o en un bombardeig i no es revelen. Però em costa, em costa molt empatitzar amb un govern i amb tots aquells d’aquest país que s’omplen les butxaques a costa de tractar a les seves conciutadanes i als seus fills com a menuderies humanes o que no han aixecat ni la veu ni un dit per a atallar aquesta insuportable situació. Em costa”. Continuar llegint l’original  en castellà al Taquígrafo.

(*) Núria González *Feminista i activista, advocada, sindicalista barcelonina, és la presidenta de l’Associació Internacional pro Drets Humans L’Escola A. C. Autora del llibre “Ventres de Lloguer”.

(+) Info sobre els Ventres de Lloguer a Planta Baixa, programa en el que va intervenir Núria González (TV3)

*Ventres de lloguer a Ucraïna. Què implica aquesta pràctica. Vilaweb. (foto portada)

* Mireu sobre els pares i mares que esperen els nadons d’Ucraïna.

–>Foto de Noosfera.