Les seves cançons son feministes i volem empoderar a les dones, sobretot les més joves.

El grup actualment format per un trio ha fet historia pel premi i per seu discurs en clau feminista al recollir-ho, denunciant “la misogínia , el sexisme i la manca de diversitat que durant anys ha caracteritzat aquests premis” 

Des de els seus inicis, a l’octubre del 1977 aquests premis són molts rellevants, ja que han donat pas a la cultura del pop britànica del moment i han estat testimonis de grans artistes de la música com Freddie Mercury, Dua Lipa, Elton John, les Spice Girls, entre d’altres. Little Mix, ja havia obtingut un premi Brit el 2017, per una de les seves cançons.

El discurs, durant la recollida al premi com a millor grup britànic, va ser molt polèmic i feminista, i es va fer viral en minuts en les xarxes socials, i el grup s’ha convertit en altaveu de la lluita contra el masclisme, el racisme  i la xenofòbia que encara perdura en l’industria musical. Malgrat que també van agrair el suport del seu entorn laboral i professional durant els seus anys d’existència. I van nomenar i commemorar altres girl bands importants de la història de la música pop del Regne Unit com les Spice Girls, les Sugarbabies, les All Saints i les Girls Aloud. Consultar discurs traduït a Youtube.

Empoderar a la dona a través de la música

Aquest any, amb la pandèmia de la Covid-19, els premis han estat presents més que mai, però seguint amb les mesures de seguretat per la situació que estem vivint: distància social, les persones assistents havien de tenir una PCR feta i portar mascaretes, reducció de l’aforament, etc. Cal dir que, a diferència d’altres anys, aquesta edició es va viure tan presencialment com virtualment a través de la plataforma Youtube i la majoria del públic que hi va assistir era personal sanitari. L’organització dels BRITs les i les va voler invitar com a forma d’agraïment pel seu treball en la pandèmia.

Un fet remarcable i històric, a part de ser els primers premis BRIT a celebrar-se en plena pandèmia, va ser quan es va anunciar a la persona guanyadora del premi al millor grup britànic. El món va presenciar com la banda femenina Little Mix es va proclamar com la primera banda femenina en guanyar el premi al millor grup britànic dels BRIT AWARDS.

Podeu Consultar +info al reportatge publicat a La Independent ( en català i en castellà).

El grup abans estaba compost de 4 dones
Enllaços d’interès, a cançons:
* Salute traduïda.
* Power traduïda:
* Bounce Back traduïda:
* Joan of arc traduïda:
Fotos
* Premis Brit en 40 Pricipals,
Metro .co,uk:
Pinterest.
Cosmopolitan.
Unitedbodypop.