Vol ajudar a noies a fer un canvi de rumb i entrar en el món de les TIC.
De Santa Coloma de Farners (La Selva) a Dublín (Irlanda), amb una parada intermèdia als Estats Units. Aquest és el recorregut que ha seguit la Mireia Dilmé per arribar a ocupar el càrrec de program manager a la divisió de serveis al núvol de Google per als mercats d’Europa, de l’Orient Mitjà i d’Àfrica, on coordina la gestió del coneixement i l’actualització de les capacitacions de l’equip perquè estiguin al dia de les tendències. “És important saber què ha canviat i què es demanda des del moment que entres a la plantilla”, comenta, “només així es pot oferir l’excel·lència en uns serveis com els tecnològics que canvien dia rere dia”. Un reclam que ella mateixa s’aplica diàriament per evitar sentir-se “una impostora”.“La tecnologia ha de tenir una finalitat, no és aplicar per aplicar”
Lluny del que explicarien algunes històries idíl·liques, Dilmé no es va plantejar en cap moment una disciplina tecnològica. “A Santa Coloma tenim les beques Joan Riera, que ajuda els joves a obtenir un bon nivell d’anglès amb estades a l’estranger. Cada estiu vaig marxar als Estats Units a estudiar i va ser amb aquestes estades que se’m va despertar el cuc per l’empresa amb visió internacional”, relata sobre l’experiència que la va portar a escollir els estudis d’Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat Pompeu Fabra. Avui, amb els seus estudis de base centrats en el món dels negocis, treballa braç a braç amb perfils tècnics i formats en enginyeries, motiu pel qual manté despert l’interès per aprendre diàriament, estar actualitzada i no quedar enrere. (…)
Per això considera que el camí que ella va seguir pot ser adequat per a moltes altres persones, i ho va traslladar a un programa de mentories a la UPF que ja suma la cinquena edició. Amb ell, pretén “ajudar noies que volen fer també un canvi de rumb i entrar en el món de les TIC a través de l’experiència i coneixement que ja tenen”. “No tot és programar, l’àmbit tecnològic va molt més enllà dels algoritmes i els bits, té una part social”, afegeix.[Llegir l’article complet a METADATA]