Eva Díaz als 52 anys, va convertir-se en  dona i va lluitar per ser reconeguda.

En un món on l’autenticitat i la diversitat tenen un paper fonamental, el seu missatge va ressonar com una poderosa crida a l’acció per a totes les persones, independentment del seu gènere, a abraçar la seva veritable identitat i a creure en les seves capacitats. Un cop més, el dinar de Dones en Valor, es va reafirmar com un espai idoni per a reconèixer i celebrar les contribucions de les dones al món empresarial i a la societat en general.

Eva Díaz Oñoro, actualment es CEO & Founder de Shaping The i directora general d’ Euthenia.  Enginyera industrial, empresària, especialista en gestió de la innovació, consultora estratègica i tecnològica, va desenvolupar la seva professió amb molt d’èxit, quan es deia Enrique,  en companyies com Deloitte, KPMG, Accenture o Appogeo Digital. La seva transició de gènere als 52 anys va ser un procès dur, en el que es va quedar sense feina,  i es va tenir que reinventar.. Des de llavors promou la diversitat i l’empoderament femení de diversos projectes solidaris.

Quan Enrique es va convertir en Eva, va deixar l’empresa on treballava i es va quedar sense feina, sense diners, sense casa, sense cotxe. I tal com explica al llibre “Vaig haver de recuperar sobretot, l’afecte dels meus fills, i de les meves amistats. Un procés difícil i dolorós, en que vaig d’entendre què és això de ser dona. Entrar en una reunió de negocis no és el mateix per a una dona que per un home”. Eva Díaz ho va viure en carn pròpia. “Jo he estat a l’altre costat, he estat un home entre homes, i sé com és quan entra una dona a una reunió”.

Quan va aconseguir una nova feina gràcies a la seva experiència i a l’ajuda d’un ex-soci que va assumir el seu canvi,  va ser molt conscient que hauria de tenir molt en compte la seva  nova aparença, maquillatge, gestos i el seu to per a defensar les seves propostes. “Quan un home entra a sala de juntes participa en una reunió entre iguals. Tots els vesteixen de manera semblant, dins de la gamma del negre al gris, on l’única nota de color pot ser la corbata, encara que sense passar-te”.  [Continuar llegint l’article a La Independent]

La Comissió de Dones en Valor segueix empoderant a les dones al 22@

El Cicle Dones en Valor consisteix en quatre dinars-col·loquis a l’any, centrats en continguts professionals i amb protagonistes femenines per tal de visibilitzar el gran nombre de dones en càrrecs directius, intermedis i tècnics especialitzats a empreses i institucions Sant Martí i de Barcelona, però també donar una oportunitat a les protagonistes a explicar les dificultats trobades i les característiques del seu sostre de vidre personal, així com les seves propostes. La Comissió coordinada per Susana Prado, directora d’Inetum, que compta en l’organització amb la complicitat d’Isabel Sabadi, directora general de 22@Network, i ambdues impulsen que en tota classe de convocatòries de l’entitat es tingui en compte dones, que poden aportar la seva experiència diferencials a tota mena d’actes.

Tot i que la comissió treballa tot l’any per donar més impuls, intensitat i rellevància al paper de les dones,  les oranitzadores van destacar  l’assistència i participació en aquest últim dinar -coloqui,  que va ser molt important:  “Una ocasió idònia per demostrar i evidenciar la gran feina que s’està fent i que encara queda per fer, per promoure a les dones al càrrecs de direcció, i  com va demostrar aquest dinar tan especial del 22@ Network Barcelona, la diversitat i la inclusió de cada vegada més dones executives, aporta valors de creixement, que cal aprofitar” i així ho van valorar.