Aquest dimecres 8 de febrer s’inicia el curs de Formació

Aquest innovador projecte de formació el lidera Lourdes Muñoz Santamaría, fundadora d’Iniciativa Barcelona Dades obertes. És un projecte de formació, per a saber com visualitzar les dades i dominar la seva gestió s’inicia aquest dimecres 8 de febrer.  Les preinscripcions per a participar en el curs de formació han superat la xifra de 40 i demà es comentarà uines alumnes han acconseguit beques

El dimarts 24 de gener es va fer la presentació del projecte de Formació Dades X Dones X Barris a l’espai Lidera, de Barcelona Activa al Poblenou. Lourdes Santamaria va explicar a fons sobre els 5 mòduls del Programa de formació,  així com també sobre les condicions per a poder participar.

“És una formació de més de 3 mesos , 14 sessions d’unes 100 hores, dirigida a tots tipus de professionals,  en actiu o en atur.Cal destacar que el domini de les dades són importants per a tothom, però sobretot per a les dones  que les poden necessiten en el seu dia a dia, en la seva gestió en entitats, ongs,  associacions i empreses. I per a elles serà molt convenient obtenir el Certificat Professional Dades Obertes Socials Visual, amb reconeixement internacional sobre les Dades Obertes Institute, dirigides a dones”- explica Santamaria

Cal destacar aquest projecte vol formar dones per a trobar una feina qualificada o posicionar-se millor en el que fan, millorant les seves capacitats digitals. La formació està dirigida prioritàriament a participants dels barris de Sant Genis i de Sant Martí. Però també està oberta a dones -especialment interessades- d’altres barris de la ciutat de Barcelona. S’ofereixen 50 beques a les  que siguin seleccionades per a integrar-se en aquesta formació.

Com és la primera vegada que s’ofereix a Barcelona un curs avançat de gestió de dades per a dones,  Santamaria,  a la presentació va explicar detalladament aquesta tecnologia BIG DATA encara bastant desconeguda, però cada vegada més necessària en les empreses i entitats. “El projecte de formació vol ensenyar fent pràctica continua sobre  l’àmbit de les dades, que és una de les capacitats tecnològiques de futur”.

Santamaria, enginyera informàtica de professió i feminista reconeguda, aporta una llarga trajectòria en la creació de xarxes de dones i en la implementació de projectes sobre igualtat en l’àmbit digital i en l’ús de tecnologies orientades a aconseguir avançar en la igualtat de les dones. És la presidenta de l’associació Dons en Xarxa, que fonc en el 2006, ha liderat la plataforma sheleader.eu, i ha organitzat durant diversos anys la trobada de Womens Liders Tics. Coordina diversos projectes per a aplicar la tecnologia data en l’àmbit públic i social i en processos d’innovació pública amb l’ús de dades obertes. A la fi de novembre 2022 va rebre uns dels premis de Comunicació no Sexista que concedeix anualment la ADPC (Associació de Dones Periodistes de Catalunya)

Perquè cal dominar la gestió de les dades obertes?
-Disposar de dades per a prendre les millors conèixer l’entorn i detectar oportunitats
-Dominar les dades per a millorar en els processos interns.
-Divulgar i comunicar de manera innovadora -amb dades i els seus resultats- en diferents àmbits..
-Processar dades per a poder analitzar-los i prendre decisions.

Malgrat ser un curs de formació avançada de cost elevat, en què tal com es pot veure en la pàgina WEB d’Open Data (consultar-la per a tenir + informació i per a emplenar el formulari d’inscripció). Santamaria subratlla, que “Oferim  beques per a participar en la formació, però cal fer la preinscripció  i després pagar un dipòsit que es tornarà al mes de maig, quan s’atorguin els títols”. Ella i el seu equip de formació, estan convençuts que: “En 14 setmanes és factible convertir-se en usuària i dominar les dades. Cal tenir en compte que entre la preinscrites es farà una selecció prèvia per a integrar-se al projecte. Es tindrà en compte el seu nivell de formació, per a assegurar la comprensió de les classes, l’interès real que aportin i un compromís d’assistència de 80% de les classes que s’impartiran els dimecres a la tarda durant 4 hores seguides. No demanem més”.
Quan s’acabi la formació les integrants del curs tindran unes Certificades Dades Obertes Socials Visual i un Certificat de Periodisme de Dades i hauran elaborat un projecte final. [+info a. https://www.iniciativabarcelonaopendata.cat/es/opendatasocialesp/ ]

Mireu Vídeo de presentació a Youtube.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]