“La història oblidada” reflectirà els canvis socials de les dones a l’Afaganistan.

En aquest reportatge escrit per Daniel Héctor Saban. (Diario Digital Femenino ) i publicat per La Independent, a la secció “Dones del Món” explica que ” Roya Sadat, és una de les poques cineastes que ha donat el país, que recentment han envaït per segona vegada els talibans, i que és considerat com el pitjor del món perquè les dones hi visquin“.

La cineasta és la veu de les dones a l’Afganistan, aventurant-se a fer llargmetratges i documentals sobre la injustícia i les restriccions imposades.

“Three Dots” (Tres Punts), va ser el curtmetratge que a l’ésser premiat en diversos festivals internacionals, li va permetre llançar la seva carrera després de córrer infinits riscos. El film tracta sobre els matrimonis forçats els quals són molt freqüents a l’Afganistan.

La cineasta sosté que:” El món no s’ha d’oblidar de les dones a l’Afganistan ». Serà qui dirigirà la primera coproducció hispàna-afganesa: “Historia Oblidada” que es remunta fins als anys 70, per relatar la història de vida de Soraya i Sima, que seran “la veu de desenes de dones que es van involucrar en política” Ella porta molta anys amb aquest projecte que estava començant a editar a Whasington , quan es va iniciar la crisi, i ara, de moment – està amenaçada de mort- i  no pot tornar al seu país, però no renúncia a retornar més endavant. [seguir llegint a La Independent]

[+info  i Fotos: La Vanguardia i Diario Digital Femenino