Amb els concerts de Wody Allen i la His New Orleans Jazz Band

El dilluns 18 i el dimart 17, amb totes les entrades venudes, s’inaugura oficialment el Festival amb la participació estelar de Woody Allen, al teatre Tivoli.

.

La festa d’inauguració popular tindrà lloc al Moll de la Fusta el dilluns 25 de setembre, el Voll -Dam Festival de Barcelona,  amb el Jazz & Food, la festa gastronomica del Jazz, que torna amb una intensa programació gratuïta de 10 hores: Dàmaris Gelabert, Sant Andreu Dixie Band, The Big Easy’s Crew, Raúl Rodríguez 3F Power Trio, Liceu BLAM Collective i MUV.

D’un total d’uns 60 concerts fins el 30 de desenbre, en 14 actuen dones, i també formen part de 4 grups musicals. Cal destacar artistes de la categoria de Chucho Valdés, Joshua Redman, Sergio Mendes, Richard Bona amb la Liceu Big Band, Tigran Hamasyan  i Ron Carter. El pianista dominicà Michel Camilo tocarà, en un concert únic, a duo amb Marco Mezquida i rebrà la Medalla d’Or del festival

Cal destacar que hi seran dones tan conegudes com Clara Penya, Rosario, Bebe , Maro i Maria José lergo junt a altres cantants reconegudes  a l’escena musical, com Andrea Motis que torna al Palau de la Música amb el seu projecte més ambiciós, al costat de la Camerata Conservatori Liceu.

D’altra banda , la sèrie flamenca De Cajón! proposa vuit concerts: Rosario, José Mercé, Miguel Poveda, Tomatito (amb el ja esmentat Poveda com a convidat especialíssim per recordar Camarón de la Isla), María José Llergo, Dani de Morón, l’espectacle Así canta Jerez en Navidad i Alejandro Hurtado.

El Conservatori del Liceu acull un any més una apoteòsica programació de concerts i classes magistrals: Kenny Barron, Yonathan Avishai-Omer Avital, Chris Potter Circuits Trio, Sylvie Courvoisier-Mary Halvorson, Joel Ross, Dave Douglas, Liceu Gran Ensemble, The Bad Plus, Donny McCaslin, Joey Calderazzo, Aaron Parks, Ralph Towner i el quartet Colina-Sanz-Serrano-Piraña. El seu nou club, anomenat Live Room, acollirà també concerts, jam sessions i trobades amb artistes com ara Michel Camilo i Richard Bona. Totes les activitats del Live Room seran, a més a més, gratuïtes.

Entre els artistes catalans, tres big bands d’impacte: la Rufaca Folk Jazz Orchestra i la Big Band Jazz Maresme, que comparteixen cartell en una ambiciosa Nit de les Big Bands, i la Sant Andreu Jazz Band, que porta al Palau, amb convidats especials, la presentació del seu disc dedicat a la música brasilera.

El festival recupera la seva sèrie Finestres, música més enllà del jazz, amb tres cites molt especials: la cantant Bebe en solitari, el pianista Sofiane Pamart amb el seu nou disc, Noche, i el projecte Un país para escucharlo, coliderat per Ariel Rot i Kiko Veneno.

El contrabaixista Horacio Fumero serà el protagonista del Retrat d’Artista, amb cinc concerts diferents que compten amb músics com la seva filla Lucia, Ignasi Terraza, Rita Payés, Xavi Torres, Pedro Javier González i Bill McHenry, entre d’altres. [Consultar +info sobre el Festival]

Les entrades són a la venda a la web www.jazz.barcelona. També estan disponibles els abonaments anomenats Free Jazz: 10 % de descompte per la compra de 3 o 4 concerts, 20 % de descompte per la compra de 5 o més concerts.