En aquesta 50 edició del festival de Cimena Fantàstic de Sitges cal destacar l’augment de la presencia de dones tant com a protagonistes com  directores. I algunes ha rebut algún premi especial.

El premi a la Millor Direcció el va obtenir la francesa Coralie Fargeat que amb un film d’una violència que recorda els clàssics dels anys 70, ha signat una brillant òpera prima: Revenge.
Fargeat construeix una Rambo femenina en aquesta pel·cula d’acció (mireu sipnosis a baix). I a l roda de prensa de presentació va lamentar que resultes tan extranya la violencia defensiva d’una dona: “les mentalitats antigues encara imperen, quan son elles les que exerceixen l’autoritat. (*)
https://www.vilaweb.cat/noticies/coralie-fargeat-construeix-una-rambo-femenina-en-la-pellicula-revenge/
La faula fantàstica ‘Jupiters Moon’ guanya Sitges 2017. Un drama fantàstic que aborda la crisi dels refugiats.
El premi especial del Jurat és el drama sobrenatural noruec Thelma. Una estudiant que, sota l’aparença d’una epilèpsia i en un entorn repressiu, s’adona, angoixada, que té uns poders que poden ser devastadors. “Thelma” s’ha endut dos guardons més: Millor Guió i Méliès d’Argent.
El Premi a la Millor Interpretació Femenina se l’ha endut Marsha Timothy, per “Marlina the murderer in four acts”.
La comèdia negra catalana d’Albert Pintó i Caye Casas, “Matar a Dios“, ha obtingut el Gran Premi del Públic. I el tàndem de directors ha fet doblet amb el Millor Curtmetratge: “R.I.P”.
(*) Sinopsis de Revenge: Tres homes casats rics es reuneixen anualment per anar de cacera. Però, aquesta vegada, un d’ells ve acompanyat de la seva amant, una jove que desperta ràpidament l’interès dels altres dos. Les coses es compliquen dramàticament per a ella… Presa per morta i abandona en mig del no-res, la noia torna a la vida, i el joc de cacera es converteix en una venjança implacable. [+info]

Video Premi Jupiter a 324

Mireu Trailer Revenge.

Mireu Trailer Thema

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]