El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, i hauran molts actes a la ciutat.

El dijous 2 de desembre serà l’acte central de de la presentació de “L’Estrategia Barcelona per l’accessibilidad Universal”. Les inscripcions per assistir  ja estàn exhaurides, L’acte oficial tindà lloc al saló del cent, i intervendran: Antonio Guillén, president del COCARMI, Encarna Muñoz, membre del Consell Rector de l’IMPD. Joan Cambronero, gerent del Districte de l’Eixample. Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Joan Martínez, vicepresident del Consell Assessor de la Gent Gran.  Podeu trobar el programa aqui.

Amb el lema “Som diversitat. Construïm Barcelona” l’Ajuntament vol remarcar la importància del lideratge i la participació de les persones amb discapacitat en la construcció d’una ciutat més justa i igualitària.  Mireu la Web de l’Ajuntament.

Les Dones No Estàndars que tenen diverses representants al Consell Rector de la Discapacitat  (IMPD) no podran assistir a la presentació d’aquest Pla d’Estrategia d’Accesibilitat Universal, pel que des de sempre han estat lluitant, perquè fomen part de taules contra la violència de genere, com podeu veure en aquest article.

Activitats a Sant Martí

Diversos barris de la ciutat es sumen  a la celebració amb activitats per reivindicar els drets del col•lectiu i fer valdre la riquesa de la diversitat. A Sant Martí, s’il·luminarà la façana de la Seu i dues entitats del territori organitzaran dues activitats a la Rambla del Poblenou.

A més, algunes entitats del districte organitzen aquest divendres dues activitats a la rambla del Poblenou. Mireu +info  Sant Martí

Rbla. Poblenou amb c. Llull
De 9.30 a 13.30 h.
Activitat de difusió i conscienciació de la discapacitat intel·lectual. Tothom qui vulgui podrà participar en l’elaboració d’un mural col·lectiu sobre els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.
Organitza: Centre Ocupacional Bogatell.

Fotos: Social.cat i