Les dones amb discapacitat també volen ser protagonistes i erradicar les violències.


Les violencies contra les dones arriven en tot el món, a tot tipus de dones, grans, joves i adultes, de tot tipus de sectors, i al més diversos llocs i amb diferents ocupacions i responsabilitats. Normalment els maltractaments  es dones dintre de les nostres llars, però també al carrer ( amb continues violacions individuals i grupals), en llocs d’oci, en institucions de formació i escoles.  Per això les activitats al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència envers les dones” ens  ofereix un ampli ventall d’activitats, movilitzacions, denuncies i manifests, el les que done si homes podem i hauriem de participar

Però, cal destacar que hi ha violències que esten mès invisibilitzades que altres. i de les que no es parla gairebé res, com son els maltractaments i  tractes discriminatoris envers les dones grans ( Mireu article) i contra les dones amb diversitat funcional o amb alguna discapacitat.

Per això, les dones amb discapacitat- com cada any- s’afegeixen a les activitats en contra de les violències d’arreu de Catalunya. I Carme Riu i Pascual, la presidenta de Dones No Estàndars, per aquestes dades, dona  conferències i xerrades a diversos, llocs.

Salut i qualitat de Vida: Necessitats d’abordatge de les violències contra les dones amb diversitat funcional”, és la xerrada que impartirà el 29 de nov,  dintre del V Congrés per l’erradicació de Violències Masclistes,  que organitza HELIA, des del 29 de novembre, al 2 de desembre 2021, A  l’Auditori del Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. A les 17h.
Taula Rodona “Les violències sexuals”,   dimecres 24 de novembre, a les 18 h  l’Espai Maragall (Centre d’Arts Escèniques de Gavà). Passeig de Joan Maragall, 11,  Gavà, Barcelona. [+info]
–  Taula rodona “Dones, diversitat i violència: una mirada interseccional” a la UPF, el dia 22 de novembre, a les 12:30 fins les 14h, al carrer Ramon Trias Fargas, 25 “Edifici 40”.[+info]

Activitats al voltant 25 N.

* Mireu activitats Forum contra les violències [+info a Blog Plataforma]

*Mireu La independent. Llista d’Esdeveniments.

*Consulteu Activitats 25N a Beteve.

*Manifestacio 25N, des de 18,30 al Passeig de Gracia/Avinguda Diagonal: Furia feminista

*Consulteu Actes a Sant Martí. i Agenda del Districte.  Dillus 29 de nov. Lliurament del 6è Premi Jove de Còmic. Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert. 18h.

*Dimecre 24 Nov: Xerrada i debat:  “La invisibilització  de la Violència masclista contrà els dones majors de 65 anys,  casal de la Gent Gran Centre Cìvic sant Martí. 16,30h [+info].

* Consulteu AGENDA a Dones i Feminismes. “Apaguem el masclisme. No el deixen creixer!” [+info]

*23N. Acte Lliurament Premi 25N. Consulteu Premi.

*A25 N. Acte institucional Plaça de Sant Jaume, a les 12h. Organitza. Ajuntament de Barcelona