Jordina Torrents Barrena és una enginyera informàtica que ha rebut un premi internacional, i l’han fet una entrevista a la revista de l’UPF

Als últims anys i segons demostren les estadístiques, hi ha disminuït moltíssim la presència de dones estudiants a les facultats d’enginyeria, informàtica i ciències en general. Per això és cada vegada més necessari promoure aquests estudis entre les noies joves a escoles i instituts. I també, cal destacar la presència i èxits de les dones estudiants així com el premis que reben per la seva feina o per la seva recerca.

Jorgina actualment està fent el doctorat al Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la UPF. Recentment, ha estat guardonada amb el prestigiós premi “Google Women Techmakers” i s’ha convertit en l’única representant d’Espanya entre la vintena de dones seleccionades en aquesta edició 2017.

Va néixer fa 26 anys a Constantí (Tarragonès). ,És enginyera informàtica per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Actualment està fent el doctorat al Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC-UPF), amb una tesi dirigida per Miguel Ángel González, professor d’investigació ICREA-UPF i cap del Grup de Recerca Simulation, Imaging and Modelling for Biomedical Systems (SIMBIOsys).

Recentment, ha estat guardonada amb el prestigiós premi “Google Women Techmakers”, i s’ha convertit en l’única representant de l’estat espanyol entre la vintena de dones seleccionades en aquesta edició 2017 d’Europa, el Pròxim Orient i Àfrica. Aquest programa vol donar visibilitat, recursos i accés a una extensa xarxa mundial de contactes a les millors dones en l’àmbit de la tecnologia. Li fem l’entrevista pocs dies abans que viatgi a la seu de Google de Londres per participar en una trobada, juntament amb els altres premiats. [Seguir llegint l’entrevista a la Revista UPF]

 

Mirar: reportatges anterior sobre aquest tema al  “Històric” del Blog de Món Comunicació