És una iniciativa que posa a la ciutat com promotora de la dansa a Catalunya.

Per Mari Loly Valenzuela. El 6 de novembre, es va iniciar ‘Terrassa Ciutat de la Dansa. Festival de l’Art del Moviment’, amb l’objectiu de fer conèixer el món de la dansa. Un projecte artístic i fascinant que vol captar l’atenció d’un nou públic, reivindicar l’art de la dansa i visibilitzar l’interès que té la ciutat catalana amb l’art del moviment, creat per lAjuntament de Terrassa i  la FactCultural (Factoria Cultural Terrassa).

Aquesta iniciativa,  què tindrà lloc fins al 5 de desembre, no solament presenta espectacles de diferents tipus de dansa (flamenc, contemporània, etc.), i també teatre, sinó que també ofereix  un masterclass i activitats pedagògiques impartides per professionals de la categoria internacional de Carlos Acosta que amb la seva companyia artística,  presenta el seu espectacle el 3 de desembre.  Una representació única al nostre país,  juntament amb la de Maria Pagés i d’altres companyies situen a Terrassa, en el cent de la Dansa.

A la presentació de la primera edició d’aquesta iniciativa, el passat 4 de novembre, van anar la regidora de Cultura Rosa Boladeras i el director de LaFACT, Adrià Fornés, els quals estaven molt interessats a donar pas a aquest projecte artístic, i defensem des de fa molt tems que “Volem apropar el món de la dansa  a la ciutat de Terrassa, i que ens vinguin a veure d’altres llocs de Catalunya”. És més, segons Fornés, aquest espectacle “és un altaveu per visualitzar una vegada més tot allò que es fa a la ciutat, sumar espais i acostar la dansa al carrer”. Per altra part, Boladeras comparteix el fet destacable de la participació d’algunes escoles de ball de la ciutat en aquest programa pioner. Cal tenir  en compte que el cap de setmana del 21 i 22 hi haurà mostres de dansa al parc de Vallparadís.   Consulteu la Programació.

Cal dir que, aquesta iniciativa també presenta i aposta per una representació del talent femení des de la promoció de gran  la bailaora María Pagés, fins a representacions que dirigeixen dones, o en les que elles són protagonistes el 27 de novembre,  la Factoria Cultural de Terrassa, omplirà l’espai amb Una Oda al Tiempo’ espectacle flamenc codirigit amb El Arbi El Harti, que compta amb la companyia d’un grup de ballarins i músics, en un homenatge a la trajectòria de la gran artista i coreògrafa, presentant el seu art,  combinat amb  la realitat que ens envolta i la relació entre individu i comunitat.[*]

A més, trobem l’espectacle familiar recomanat per a infants de 2 a 5 anys, que es presentarà el 5 de desembre al Teatre Alegria, ‘Jungla protagonitzat pel grup femení ‘Big Bouncers’ format per l’Anna Rubirola, Cecilia Colacra i Mireia de Querol, que posa de manifest la importància del medi ambient i la creació d’un ecosistema. També, la ballarina i coreògrafa Agnès Letestu, amb la companyia de Vincent Chaillet, presenta el seu treball d’estil neoclàssic ‘Le Jazer D’Aliénor, que narra una història d’amor entre un rei, una dama i un trobador i parla sobre el paper de la dona en la societat de les corts feudals del Pays d’OC, el 13 de novembre a la Factoria Cultural de Terrassa.

Un altre esdeveniment amb presència femenina és ‘Dancing Vivaldi el 20 de novembre a Els Costals de Castellbisbal, la primera producció artística de PAR en Dansa (Programa d’Alt Rendiment en Dansa), on col·laboren diferents escoles i centres artístics com el Teatre-Auditori de Sant Cugat i La Llotja de Lleida. S’ha de mencionar que aquest grup va ser el primer espectacle que es va oferir d’aquesta iniciativa terrassenca.

En aquesta edició, el programa Terrassa Ciutat de la Dansa. Festival de l’Art del Moviment’ presenta una representació ‘alt nivell del món de la dansa que no us ho podeu perdre. Tenir en compte que si voleu veure algun dels espectacles. Consultar  Comprar entrades.

* La Factoria Cultural hi és a la Rambla d’Ègara, 340, 08221 Terrassa, Barcelona. telf.: 937804122
[+info al  Diari de Sevilla, sobre l’estrena d’Una Oda al Tiempo]