El projecte de Cohousing d’Arenys, ja és una cooperativa activa que es va presentar el 15 de febrer.

En aquesta xerrada oberta i participativa es  va respondre a moltes preguntes sobre cohabitatge per a gent gran. Però va ser protagonista el projecte de Cohousing Arenys de Mar, que ja disposa d’uns 20 cooperativistes.

Com la presentació es va fer al Centre Calisay d’Arenys de mar, els assistents es van poder apuntar, quan es va  acabar la presentació  a un passeig per a veure el solar on s’edificaran les vivendes, perquè estan molt a prop d’aquest centre.

La presentació la va iniciar Juli Carbó, president de Cohousing Barcelona, cooperativa promotora del projecte, i després van intervenir José Martín Garcia i Pilar Yagüe, president i vicepresidenta de la cooperativa que s’ha creat a Arenys per desenvolupar el projecte. Carbó va explicar perquè és interessant conèixer aquest model de co-vivienda innovador i com aquests projectes cooperatius garanteixin la participació de tothom, “Viure en  co-habitatge en una finca comunitaria – explicava -pot garantir millor la autonomia, però també la solidaritat i la qualitat de vida en comú”.

A diferencia d’altres xerrades sobre Cohabitatge Senior, aquesta va ser la primera reunió en comú de la gent que ja està apuntada al projecte, junt als  veïns i veïnes interessats . “Va ser una reunió gairebé familiar, perquè el 40% de los 60 assistents  ja s’han compromès amb un habitatge en  el projecte, i es notava que tenien moltes ganes de saber més i de conèixer-se entre ells, i començar a fer activitats junts. De fet els primers cooperativistes  ja queden per a dinar  junts els primer divendres de mes, i comentaven que el proper organitzarien una calçotada.

Perquè cal ajudar amb la compra de títols participatius

La cooperativa Cohousing Barcelona, en aquest projecte ha aconoseguit una inicial financiació gràcies a l’emissió de Títols Participatius. Ha sigut molt important la participació de molta gent en la compra d’aquests títols, que han ajudat a desenvolupar el projecte disminuint la dependència dels bancs. Aquests títols són molt molt atractius per els inversors que poden obtenir millors interessos  dels seus estalvis, o sigui un bon retorn dela seva compra”. Aquest sistema ha tingut molt d’èxit en  el primer projecte cooperatiu de Llacuna39 al Poblenou (Barcelona), perquè no ni ha inversions que  garanteixin un 5% d’interessos fixos a  tres anys.  Aquestes  emissions  de títols sempre són una decisió col·lectiva de la Cooperativa, i permeteix ser independents i poder enllestir millor el projecte.  Els títols participacipatius d’aquesta cooperativa  ja estan tancats.

[[Escoltar programa de Radio a Mataro TV, amb Teresa Carreras, en Cruilla d’Europa]].

[+info sobre Cohousing Barcelona a “Les cooperatives de cohabitatge, la millor solució per disposar de vivendes asequibles”][Consultar entrevista a Joana Puig, presidenta de la promoció Llacuna39,  a News cat TV]

Fotos cedides por habitattv.cat

En la fotos: José Martín Garcia i Pilar Yagüe , presidente y vicepresidente cooperativa Arenys//Foto dwl Porgrma de Radio amb Teresa Carreras.