Barnasants ens ofereix un mes de maig ple de concerts.

Carmen Consoli,  va actuar el dissabte 29 d’abril, al Casinet d’Hostafrancs (BCN).Després del concert de Carme Consoli, al Casinet d’Hostalfrancs, amb la sala plena a rebosar s’anuncia un mes ple de concerts.
Consoli és una de les veus de referència de l’escena musical italiana, presenta el seu darrer treball “Volevo Fare la Rockstar” (Narciso Records2021) Descrita pel New York Times com “una magnífica combinació de rocker i intel·lectual… una veu plena de color, compassió i força”, Carmen va a participar  al Barnasants al costat de dos músics d’alt nivell, el violinista Adriano Murania i Massimo Roccaforte a la mandolina i les guitarres.

Invitades especials, cubanes, portugueses i d’aquí

->Yaima Orozco, dijous 4 de maig, 20h, al Harlem Jazz Club (BCN)

4.5_-_yaima_orozco_400Amb “Mi libertad” La cantautora cubana presenta el cinquè disc, Mi libertad (Bis Music, 2019), amb la presència de la amb la col·laboració del cantautor Miguel de la Rosa.

Les composicions de Yaima Orozco professen son, guajira, bolero i havanera, a més de tango, folklore llatinoamericà, bossa nova i un pessic de rock i jazz. L’artista forma part del col·lectiu La Trovuntivitis, creat fa més de 20 anys a Santa Clara, la seva ciutat natal, amb qui toca els dijous a El Mejunje, espai cultural de referència.

->Meritxell Gené, divendres 5 de maig , 20h;  al C.C. Albareda (BCN)

5.5_-_meritxell_gene769_400Amb:  “No diré res de mi“, és un recull de tretze poemes de Gabriel Ferrater musicats per Meritxell Gené. Si en el darrer treball “Sa tanca d’allà dins” Gené parlava des de les pròpies entranyes, de ben endins, en aquesta ocasió és, en paraules del poeta, just “A l’Inrevés”. Gené s’endinsa en el Ferrater més melancòlic, sense filtres, i s’atreveix a cantar els versos fugissers (que sempre fugen i sempre tornen) del poeta, sense dir res, o potser sí, d’ella mateixa. Ho fa amb un registre inexplorat, amb una nova geometria, acompanyada d’en Pau Guillamet “Guillamino” i d’en Santi Careta a les guitarres i a l’electrònica. Un viatge d’anada… i qui sap si de tornada. Com un sol que menstrua i no es vol

–>NÉVOA, Dissabte 6 maig , 20h; al Casinet d’Hostafrancs (BCN)

6.5_-_ne769voa_400 “Paraula d’Amáli”a és el tercer treball conjunt de Névoa amb Vicenç Solsona i pretén ser un homenatge a la fadista i també a l’escriptora portuguesa. Amália Rodrigues va escriure poemes íntims d’una exquisida sensibilitat. El repertori es compondrà de fados i cançons que, amb un toc de jazz, donen la paraula a l’artista. L’any 2020 la diva portuguesa del fado Amália Rodrigues hauria fet 100 anys, però el context de pandèmia va impedir celebrar l’efemèride.

–>Eleanora Peana 7 de maig a les 20 h al Harlem Jazz Club
El nou projecte de la cantautora algueresa Eleonora Peana està dedicat a la seva relació amb l’Alguer i als records que conserva la llengua nativa dels seus habitants.

Consultar es propers concerts a la programació a Barnasants.

Espectacles per a no oblidar

Les donesestan sent protagonistes del Festival. El dijous 2 de març, 21h es presenta Liuba Maria Hevia, en Luz de Gas;  Dones en Lluita és un concert col·lectiu,  diumenge 5 de març, 19h,  al Casinet​ ​d’Hostalfrancs ​ amb el trio format per Namina, Carles Bertán i Laly Barenys;  Celeste canta a Chavela, a Luz de Gas, dimecres 8 de març, 21h  i La Maria, és concert organitzat juntament amb el CAT al local de Tradicionarius, diumenge 12

Amb la  “La reina de Siurana”, de Burruezo & Nur Camerata va presentar l’espectacle Al-Àndalus.cat, basat 

en el seu últim disc. A Luz de Gas,  L’espectacle va ser un compendi de peces inspirades en l’Al-Àndalus.cat i altres de tradicionals. Pedro Burruezo, acompanyat d’excel·lents músics i d’una molt bona Vballarina de danses àrabs[+info a Facebook]


El primer concert va ser un homenatge a les orquestres populars.

Amb els líders de l’Orquestra Plateria, Salseta de Poble Sec i de Huapacha Combo que van comptar amb un acompanyament musical de primer nivell, aquest concert van actuar plegats, Manel Joseph, Salvador Escribà, Miquel Mallafré i Quimet Carreras, líders respectius dels seus grups que en la seva actuació  van “recrear” amb nou acompanyament, les cançons més populars dels 45 anys de la seva història i van aconseguir entusiasmar al públic assistent al Teatre Joventut, i que en les últimes cançons tothom s’aixequés i que ballessin les últimes cançons d’aquest concert col·lectiu inoblidable (*)
El director del festival, Pere Camps, va explicar en la presentació que aquest concert únic seria ser “molt maco”, destacant que uneix dues coses: “Reivindicar el paper que van fer aquestes orquestres, entre d’altres, que van canviar el paradigma de les actuacions populars i van fer que els joves antifranquistes ocupessin els carrers i les places, i tornessin les festes majors com les havien conegut els avis i les àvies d’aquests joves”. [+info]

Tal com va explicar dies abans Pere Camps en la presentació de la 28 edició, aquest festival no pretén demostrar que són els millors, recordant la frase de Victor Jara, a qui s’homeneja en aquesta edició: jo no canto per cantar, ni per demostrar que tinc bona veu…” però afegeix “que són els únics que defensen la cultura en xarxa. Tothom que s’incorpora presenta treballs nous, i participa dels valors del festival de promoure la cançó d’autor/a i la cançó popular d’arreu dels països catalans i tots poden portar els concerts a molts llocs on d’altra forma molts artistes del nostre entorn no tindrien possibilitat d’actuar”.

Cal destacar que com cada edició la presència de les dones és molt important. “En aquesta edició- subratlla Camps –hi ha més de 40 % de dones, que actuen soles o dintre dels grups” (Mireu el vídeo de la presentació realitzat per Susana Villafañe]

Pedro Berruezo i la Camerata Nur

S-on més de 3 mesos de concerts en què cal destacar  a  algunes de les dones que actuen, entre altres:   Laura Simó, Silvia Comes, Namina, Celeste Alias, Aina Tramulles, La Maria, Anna Roig,   Carme  Linares, Mireia Vives, Mar Pujol, Mgda Rotger, Meritxell Genè, Nevoa i Montse Castellà:

Els concerts duren fins al mes de maig, i alguns , com en anteriors edicions alguns es fan juntament amb el festival Tradicionarius  (al seu local).  Aquesta edició inclou una vuitantena de propostes amb noves veus de la cançó d’autor/a. En ser Cuba el país convidat, ha facilitat que es proposin també concerts molt diversos  als Centres Cívics com Torre Lloveta, Turo de la Peira, Albareda, la Biblioteca Garcia Márquez, Casa Amèrica i la Sagrada Família. També es pot descarregar la programació completa en PDF.

Comprar entrades amb antelació a barnasantstickets.

(*) Consultar inauguració a 3.cat: l