Fins al 3 de febrero, Barcelona ha tornat a ser la capital europea del crimen de ficció, i ha premiat a Claudia Piñeiro.


És l’edició número 14 i està dirigida per l’escriptor Carlos Zenón, que ha intentat que hi hagi de tot, començant per un homenatge a Vazquez Montalban, i el premi a una dona escriptora argentina:  Claudia Piñeiro, guanyadora del premi Pepe Carvalho d’enguany. Entre els que participen en aquesta festa del crim literari destaquem a John BanvilleYasmina KhadraDavid PeaceOtto PenzlerFerran Torrent… Entre les dones destaquem: Esther Lázaro,  Cristina Fallarás,   Nuria Cadenas, Angels Gimeno o la senegalesa Mariètou Mbaye Biléoma

En aquesta edicó hi homenatge al Port amb un “Port Apache, com a espai físic, però també com a territori mental, el port és un dels elements que defineixen Barcelona i, per tant, la literatura negra que es fa en aquesta ciutat. El port i aquest mar que ens posa en contacte amb el món que s’estén a l’altra banda estimulen la fantasia i irradien una nostàlgia, una esperança que amara els llibres i també les persones que els escriuen i els llegeixen. Un port és territori franc, és com un espai al marge del món que coneixem, estrany, diferent, lliure. És el paisatge ideal per intercanviar, per barrejar-se i per deixar ofegar alegries i tristeses, revòlvers, hams, pedres i missatges dins d’ampolles. En un port es pot beure, estimar, comprar i vendre qualsevol cosa, des d’aparells de ràdio fins a identitats o passaports, i trobar-hi històries excèntriques, monstres, espies, músiques, sexe i gent que arriba o que marxa a la recerca d’un lloc on poder tornar a començar. Mirar el Programa en La mevabarcelona.cat.
També podeu llegirun  article sobre el que és imprescindible d’aquest festival al TimeOut.