La importància del ritual:Bany de Bosc a les Guilleries.
El dissabte 25 de juliol, Silvia de Ataizen, us convida endisar-vos en aquest post- confinament a gaudir de tot un dia dintre del bosc, per camins i racons que ella coneix, dels boscos amb arbres impressionants de les Guilleries. Es molt recomanable acompanyar-la en aquest llarg passeig, tranquil, lent i amb meditacions. I al final -durant el menjar a l’aire lliure de bosc- es parla sobre els beneficis. del bany de bosc, i cadascú dels participants explica la seva experiencia, el que ha descobert, i pot aprofundir en el poder de la Intenció.
Places limitades. Es prega confirmació. Si voleu +informació podeu escriure al seu mail o trucar per telèfon al 608173694
La proposta de Silvia es un veritable viatge iniciàtic, enèrgetic i sanador, que ens ajuda a reinventar-nos a través de la natura.
La importància del ritual. Arbres sagrats que guareixen i ensenyen.
L’arbre és un dels símbols essencials en moltes tradicions. El pobles més antics sabien de les seves qualitats i els tresors que hi guarden. Per això hi feien rituals en els cercles que, com màgicament, ens ofereixen sovint els arbres. Les dones sàvies, xamanes i sanadores, s’ocupaven durant el matriarcat de preservar aquets llocs sagrats, recollir els seus fruits i elaborar remeis. Més tard van ser els homes els que agafar el relleu i no us cansaré aquí amb més explicacions. Sense anar més enrere, tenim als druides celtes, que, com el d’Asterix, es perd pels boscos amb la seva falç d’or a buscar herbes per els seus rituals i cerimònies i, com no, per elaborar la poderosa poció màgica! Més seriosament, en l’època dels druides la sacralitat d’alguns boscos era ben coneguda i es castigava amb severitat a aquells que no ho respectaven.
El que compta és l’actitud. Mantenir la presència. Ser conscient el major temps possible del lloc màgic en que som. Sobre tot quan anem en busca d’una sanació. Actualment els científics han descobert que els arbres emeten unes substàncies anomenades fitoncides que tenen propietats sanadores, però, no cal saber tot això per entendre que els boscos són llocs especials on ens sentim bé. Si, a més hi passegem o meditem en ells amb actitud reverent i consciència, ens sentirem encara millor i, pot ser, podrem veure alguna dríada o fada. O simplement asseure’ns sota l’aixopluc d’un arbre a escoltar els ocells i el vent i sentir el seu escalf.
Els arbres, a més de posseir secrets naturals i medicinals, són autèntics “savis” del món vegetal. Segons algunes creences, els arbres poden també establir comunicació amb els humans, als qui poden transmetre la seva energia específica, a través del seu tronc, fulles o fruits. En el nostre recorregut veurem, entre altres:
*pins: arbre del moviment estàtic. La seua energia és beneficiosa per a l’estructura i l’equilibri físic dels humans. És ideal per reequilibrar energies físiques després d’un gran esforç. Estant sota la seua influència es nota com el sistema sanguini es vivifica i s’accelera agradablement.
*alzines: arbre de la força. Ideal per recórrer-hi quan ens sentim esgotats, sense forces. Diuen els entesos que, si us abraceu durant uns quants minuts a la seua robusta soca, de segur que us proporcionarà l’energia que necessiteu.
*roures: és el rei dels arbres, per la seva naturalesa ens dóna força a ser pacients i resistents.
*faigs: és com un guardià de la saviesa antiga i un pont al coneixent. És un aliment per l’ànima.
*avets: ajuda a veure les llunyanies en el temps i a construir el present. És un arbre d’harmonia i equilibri.-castanyers: els fruits del castanyer tenen grans propietats medicinals. Les castanyes constitueixen una important font de vitamines del grup B
El bany de Bosc s’inspira en les tradicions sintoistes i budistes, la tècnica japonesa Shinrin-Yoku, que convida a la comunicació amb al natura a tráves del 5 sentits. Una meditació en moviment i en contacte integral amb l’entorn. Al Japó es considera una terapia reconeguda per ajudar a millorar la salut, els simptomes del dolor i l’estrés. així com a netejar-nos dels tòxics quotidians
Podeu trobar més informació,sobre els Banys de Bosc a l’entrevista al Dr. Qing Li en la Contra de la Vanguardia.