Països, com Alemanya, Nova Zelanda, Bèlgica, Finlàndia, Dinamarca i Islàndia han tingut una de les respostes més reeixides al coronavirus.

Què tenen en comú aquests països en la seva lluita contra el Covid19?: dones en el poder.

Recordeu la infame, il·lògica idea de la dona i la política que no es barregen? Bé, ha arribat el moment de llançar aquesta noció per la finestra. Com que aparentment, a tot el món, tots els sis països que han tingut una resposta encomiable a Covid-19 tenien un fet en comú: el lideratge femení.

En primer lloc han mostrat reaccions ràpides, un ús encertat de la tecnologia, transparència en la informació i empatia. Hi ha diverses lliçons que extreure sobre com aquestes dones estan prenent decisions alternatives al poder tradicional. Segons recull la revista  FORBES en un article escrit per Aivah Winterberg ,, hi ha diverses lliçons que extreure sobre com aquestes lideresses estan governant en aquesta pandèmia d’una forma alternativa a l’exercici del poder tradicional.

La presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen, va ser una de les primeres a actuar quan la desconeguda malaltia començava a avançar sense que cap país europeu apliqués mesures ni se la prengués de debò. Al gener, davant els primers senyals de l’expansió del virus, ella  va aplicar 124 mesures per a bloquejar la propagació de la malaltia, sense necessitat dels confinaments ni bloquejos que, al final, s’han hagut d’activar en gairebé tots els altres països.

Jacinta Ardem,  la presidenta de Nova Zelanda, una de les mes joves del món també, va ser molt ràpida en la presa de mesures. Angela Merkel, es una altra cap de governs que ha aconseguir que a Alemanya no es disparin els casos, malgrat que com ella mateixa deia “no em vist obligats a tancar els parcs, i la gent pot passejar unes estones al dia”. Sanna Marin, a Finlàndia, ara per ara la presidenta més jove, amb 34 anys, ha aconseguit que la gent infectada no superi los 4000 casos. Altra jove,   Kartrin Jakobsdóttir, a Islandia va oferir proves gratuites  a tothom, i Erna Solbert, a Noruega, ja ha obert les escoles, i no s’ha considerat a la infància com a  transmisora de la malatia. Podeu consultar l’article complet, en castellà El Confidencial

Per a la revista Scoopwhoop: “Tots aquests països van aconseguir aplanar la corba gràcies a la presa de decisions proactiva. També es van preparar millor quant a material mèdic i equipament de protecció per al personal sanitari i el públic en general”.  En aquest espai, totes les dones liders expliquen obertament el que fan.

Fotos de FORBES, El Confidencial i de  Scoopwhhoop.