El 4YFN és el saló que en cada edició es dedica a les emprenedores i empreses innovadores.

Aquesta edició del MWC22 que s’ha clausurat aquest dijous 3 de març, ha estat molt destacable perquè la convocatòria era molt desitjada per públic i empreses, després del llarg parèntesi de la pandèmia. S’ha arribat a gairebé 60.000 visitants; s’han multiplicat les activitats, la presentació d’innovacions i ha augmentat la presència d’emprenedores.

L’espai dedicat a les startups i emprenedores  4YFN van organitzar activitats des del 27 de febrer al dimecres 2 de març. Al “Mobile” en femení han  tingut especial èxit d’assistència els pitchings de les innovacions més actuals quant a tecnologia aplicada, usabilitat, fintech, edtech, i altres desenvolupaments programats. En aquest saló es concedeixen uns premis a les startups més destacades, que en aquesta edició el primer premi ha recaigut en l’empresa HumanlCare. que dirigeix una parella de joves emprenedors, en la que Nuria Pastor (Mireu foto) és CEO i sòcia fundadora.
Destaquem especialment la presentació en vídeo, en el qual es va poder veure a la directora Zina Zarrahi Cinker, la directora.

Per la seva part, Virginia Palacios, directora d’HP, durant la seva presentació considera la capital catalana com una ciutat capaç de reunir “start-ups” de gran potencial i un ampli ventall de professionals en àmbits relacionats amb les enginyeries. “Tenim el millor dels dos mons”, ha insistit, i ha recordat les innovacions que ha impulsat la companyia des de Sant Cugat del Vallès, on hi ha instal·lat el seu centre de referència d’impressió 3D.(Font BeTeVe)

En aquest sentit, encara destaquem  les presentacions i debats (pitchings)  organitzades pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, així com la trobada de dones mentores organitzat per Barcelona Activa, que va congregar a les seves mentores del #womenmentoringprogramm, en una activitat de networking a la qual va assistir personalment el regidor de l’Ajuntament de Barcelona Jaume Collboni.

El #womenmentoringprogramm de Barcelona Activa és un programa de mentories per a dones emprenedores que desitgen rebre consells d’empresàries/mentores amb més experiència i ja consolidades, que els ajuden a desenvolupar les seves petites i mitjanes empreses amb majors garanties d’èxit.

També destaquem com de gran interès la presentació d’ESADE Dones en la Tecnologia que va presentar Nuria Agell, directora del Departament d’Operacions, Innovació i Data Sciences d’ESADE, i que recull la disparitat existent entre homes i dones en empreses tecnològiques al nostre país, i també a escala internacional, on continua costant enormement trencar el sostre de cristall i només un 30% de les dones arriben a tenir càrrecs directius d’alta responsabilitat d’adreça empresarial o tècnica.

Entre les novetats que s’han presentat aquests dies en el congrés, cal referir-se a les novetats del Metavers Digital, la reproducció de la realitat de manera virtual, que ja estigui entre nosaltres, però segur que estarà molt més present en el futur de les relacions i els productes disruptius, tant culturals com comercials. Els NFT (senar fungible token) s’han fet visibles, s’han fet valer. S’han pogut comprendre, gràcies al fet que les ponències que han explicat el significat dels NFTs en el Metavers i la seva utilitat a les empreses tecnològiques del moment, i també les possibilitats que ofereix al públic menys entès en aquest camp tecnològic tan disruptiu i nou.  “Serà com quan va aparèixer la televisió, al final tothom tindrà unes ulleres de realitat virtual a casa i podrà gaudir de l’atracció de la realitat virtual”, va pronosticar la promotora de l’estand de SK Telekom, Paula Carreras.  (*)

Cal destacar, a més, l’enorme evolució en la telefonia mòbil amb la ràpida implementació 5G que ja permet una comunicació global capdavantera, i que continua avançant cap a 6G amb passes de gegant. Empreses com Telefònica, Orange, Telenor, etc. han presentat els seus nous terminals amb unes capacitats espectaculars, difícils de preveure fa tan sols uns pocs anys.

En definitiva, el MWC es posiciona cada any com una cita imprescindible per a la indústria tecnològica, no sols pel benefici econòmic que aporta a la ciutat de Barcelona, sinó també per l’alta qualitat de les seves activitats, els seus ponents, i els seus exhibidors.

Co-autora, i fotos: Neus Flores.  Mentora de Projectes Internacionals, comunicadora i traductora. Consultar el seu LinKedin.
Edició: Julia López Tremols(*)
Aquest reportatge també s’ha publicat a La Independent 
Mireu l’article publicat per Leonor Sedó a 39 y más.
Consultar sobre el Metavers, l’article de Paula Solanas al ARA.
-> Tornen els negocis al Mobile2022. a RTVE.es (foto)