A la primera jornada per la igualtat laboral de les dones amb discapacitat es va demanar que la societat s’impliqui i es comprometi.

El dimecres 4 de desembre al Centre Cívic La Sedeta, l’Associació Dones No Estàndards ha organitzat la primera  jornada sobre la situació laboral de les dones amb discapacitat  exigint la igualtat de “facto”, i que ja és hora de que es desenvolupen les mesures adients  per aconseguir-la..“perquè – en paraules de la seva presidenta, Carme Riu Pascual – fa masa anys que esperem, i i tot i que s’hi han aconseguit moltes coses, ens queden per aconseguir moltes més. En la seva llarga trajectòria Dones no Estàndards, s’han dedicat a fomentar la igualtat d’oportunitats de les dones amb diversitat funcional. I han comprovat que cal deixar endarrere el “victimisme” i anar molt més enllà. “podem seguir  demanant i demanant com si el problema el tinguessin, nosaltres,  les persones discapacitades.   Cal tenir en compte “Gènere i Discapacitat, segueix multiplicant la discriminació, que és molt forta en el món del treball”  I és la societat, les empreses i les institucions, les que han de posar en marxa les mesures adients perquè qualsevol persona amb discapacitat  funcional és  senten integrades en igualtat de condicions que tothom” .

La jornada es va  titula: “Conquerim la igualtat d’oportunitats al món laboral també per a les dones amb discapacitat”, perquè sobretot volen  sensibilitzar a les doncs que  són les veritables protagonistes del canvi, al món empresarial i al  teixit associatiu,  sobre les capacitats laborals i professionals que aporten i poden aportar  amb diversitat funcional.

La jornada va comptar amb una presentació per expertes, una taula d’experiències, i una conferència de la mateixa Carme Riu. Va presentar a ponents expertes en el tema, per la seva dedicació professional i es va comentar que van convidar, a representants d’empreses, organitzacions i sindicats. L’apertura la va fer Carme Riu, junt a  Nuria Tuset, coordinadora de polítiques de gènere del SOC i  Subdirectora General de Polítiques Actives d’ocupació del Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Cal destacar  esepcialment la ponència estudi presentat per Cristina Bortolotti, tècnica d’igualtat de COCEMFE, sobre la situació laboral de les dones amb discapacitat. De la seva part, Julia Gatnau,  treballadora Social de l’Associació va detallar les activitats, lluita  i propostes de Dones No Estàndars , per la conquesta de la igualtat d’oportunitats al món laboral també per les dones amb discapacitat.

Al migdia, al final de la Jornada s’ hi  han atorgat diplomes a representants d’algunes empreses que han demostrar la seva sensibilitat en aquest tema . El primer diploma s’hi ha atorgat a Ana María Martínez Loureiro,  d‘APPLE, per la seva nova aposta per un marketing inclusiu. El segon diploma li ha correspost  a Accent social, a Ester Puigderrajols per la contractacio de persones en risc d’exclusió social, al buffet d’advocats José Antonio Feo Gázquez que representa Marina Castellà Roca per la contractació constant de dones amb diversitat funcional i la seva sensibilització i per últim a Neus Tremoleda Cabré, de Joan Tremoleda S.L per la contractació de persones amb discapacitat.

Podeu consultar el 2019aProgramaDEF:  Per més informació i consulta de temes , escriure  donesnoestandards@hotmail.com.

Mitjans col·laboradors

Podeu consultar els següents audios d’entrevistes a programes de  Tv i de Radio ( entre altres)
*Mireu el reportatge emès a BeteVé del divendres 6 de desembre, a l’informatiu nit, min.8
*Radio 4. En  Directe a Radio 4, amb Olga Rodriguez  (Matin, 3 de dic). Al final del programa, a les 12h
*Radio Estel. Formula 3 de dic. (Al min 38)
*Catalunya Radio. Els matins. (min 28)
*
Article a AMECO PRESS.
*santmartiambveudedona.cat
* La IsidretaRadio.

[Consultar programa Feminismes de Radio 4 (2018)]