Des de principis d’aquest mes de juliol ja es permet la navegació en grup amb restriccions a tenir en compte.

En el post-confinament, i ja en ple estiu, als vaixells Charters, ja se’ls permet fer les seves navegacions habituals, sempre que les persones que naveguin s’adaptin a les distàncies de seguretat de la reglamentació sanitària, i portin la mascareta ara obligatòria.

Encara som a temps d’apuntar-nos a la navegació d’un dia, a gaudir d’un passeig per la costa o a embarcar-se en una travessia. Els preus es mantenen igual que l’any passat, però cal reservar perquè la demanda ha augmentat.

No tindríem perquè tenir patir enveja quan veiem a les platges com els vaixells fondegen davant dels nostres nassos, es banyen, prenen el sol en coberta i viuen la mar d’una altra manera. Encara que d’entrada sembli un luxe, no ho és. Navegar pot estar a l’abast de tothom. Hi ha opcions assequibles per a gaudir d’una embarcació que ens porti mar a endins a la recerca de tranquil·litat i pau.

Carles Aragonès, és el capità de Govinda, un vaixell d’uns 12,40 metres d’eslora, que està en el port de Masnou, i des de fa un mes fa sortides d’unes 3 hores, els dissabtes i diumenge (matins o tardes) a un preu per sortida de 35 euros, i alguna sortida especial de tarda-nit, a 42 euros.  “Nosaltres som uns enamorats de la mar i de la navegació- ens explica- i ens agrada compartir la nostra afició amb totes les persones que vulguin gaudir d’una navegació per la costa, diferent i participativa, en la qual poden aprendre coses que no coneixien. No hi ha res com la llibertat de navegar amb vaixell de vela gaudint de la brisa del vent i de la mar. (*)

Carles sempre ha estat vinculat a la mar i al món de la vela. Des de nen li entusiasmava tot el que surava. Té els títols professionals de la marina mercant per a dedicar-se a pilotar com a patró: “Des de fa molts anys em dedico a portar ‘gent amunt i avall al meu veler”. El vaixell és gran, però amb les restriccions actuals només admet com a màxim uns 6 o 7 passatgers. També ofereix passejos especials a les persones o empreses que ho sol·licitin.

Govinda, té una bonica història que aportar. ”En la nostra costa és gairebé un vaixell únic, un Cheoy Lee 41, que va néixer a Hong Kong, en un de les drassanes més prestigioses que construeix vaixells especialment dissenyats per a mercat americà, i per tant s’ha recorregut mig món abans d’instal·lar-se al Maresme”, acaba explicant Carles. (Mireu més sobre el vaixell )

Navegació a la carta

En tots aquests vaixells que esmentem, encara que no tinguin una programació estable, ofereixen una àmplia oferta de vials i proposen programar i acompanyar uns dies de vacances a llocs paradisíacs.
AlmarBcn és una empresa de “Navegació a la carta” especialitzada en la formació continuada de navegants, que també ofereix sortides concertades en el vaixell Chronos. Alfons Martí és el propietari del vaixell i  la seva filosofia és: “Acostar la navegació a tothom. Creiem que la navegació no és un luxe, i que ha d’estar a l’abast de qualsevol. Estem per una navegació sostenible, a la vella usança. Despleguem veles res més sortir del port i utilitzem el motor el mínim possible”.

Alfons navega des que va aconseguir el primer títol de patró de iot en el 89. Ara aporta diversos títols, el de capità de iot, i el PPER (patró d’embarcacions d’esbarjo que permet generar activitat econòmica) . És voluntari del Museu Marítim des del principi, i és patró d’uns dels vaixells tradicionals de vela del Museu, el DRAC. En la seva llarga trajectòria en la vela també s’ha dedicat a comprar i restaurar vaixells tradicionals de fusta. Al final va comprar el Chronos, un Bavaria de 44 peus (13,60m) d’eslora i 4,25m de màniga, que està ancorat en el port de Badalona. “És un vaixell ideal per a portar tripulació i menys complicat de conservar que els vaixells de fusta”, explica.

L’empresa la comparteix Alfons amb Imma Garcia, que segons ens comenta, és una co-empresària imprescindible.“Ella és responsable de la programació de les sortides, promoció i relació amb els clients, als quals implica en la navegació, en el grau que a ells els interessa, i els proposa navegacions a la carta, en les que el mateix poden ajudar en les maniobres com estar tranquils, relaxats i gaudint del passeig. Totes les nostres sortides són convingudes, i amb patró”. I remarca que  si la situació ho permet tornaran a a participar en la competició de la Lliga de Regates de Club en el mes de setembre. D’acord amb la seva filosofia d’arribar a totes les butxaques, les seves sortides són econòmiques i van des de navegacions d’unes de 3 hores (Bateig de mar) al matí o tarda (40 euros) fins a una travessia a les illes d’Eivissa i Formentera d’1 setmana (735,00€)

Arpía és el nom del vaixell de Didac Salvatierra, és un dels més joves organitzadors de charters. El vaixell el té en Masnou, i el compro fa només 7 mesos. És un Dufour 44 Performance 2007, un veler amb 13.6m d’eslora, de línia moderna i elegant, combina un balanç excel·lent entre confort i esportivitat. Va ser campió de la copa del rei de vela al 2008. Organitza viatges concertats de grups (*).

La minoria de patrones capitanes

Onas, és un veler que porta una parella… que curiosament fa la publicitat com: “Viatges en veler amb patró i cuinera”. Però quan mirem a fons el seu Web veiem que el veler, pel que sembla, el porten entre els dos. Ana Sáez, per tant, és cuinera, però també patrona. Toni Cases, la seva parella, és el patró oficial, que es qui aporta tots els títols oficials per a navegar. I així ho expliquen. “Fa més de 20 anys que realitzem professionalment viatges en veler i ens agrada navegar, viatjar i compartir experiències”. Val la pena consultar les seves propostes.

Arribats aquí hem ressaltar que les dones navegants capitanes de vaixell continuen estant en franca minoria, encara que per les escoles de formació en navegació -segons les seves estadístiques- han passat un 30% de dones, però no se sap quantes d’elles, estan al capdavant d’una embarcació com a capitanes. Cal destacar a Eva Piulats, capitana de del vaixell Badoc, i fundadora i coordinadora del Centre de Navegants, escola de Nàutica situada en el Port de Badalona. Porta 18 anys navegant, des de que va aconseguir el primer títol angles. Porta un equip de 3 persones, i a travessat alguns oceans. Ara mateix hi es a Menorca en el vaixell tradicional Benetteau, de 12 mts. “Nosaltres no oferint charters. Ens dediquem a la formació, i organitzen navegacions amb el mateix alumnat.Creien que se ha de promoure la  vela a nivell popular com es fa en països com França”, comenta

I cal no oblidar les embarcacions d’uns certs ports de la costa, que com a L’Estartit es dediquen a fer passejos per la costa i sobretot al voltant de les Illes Medes, principalment durant l’estiu, a turistes i estiuejants. Elisabeth Oller, es la propietaria de l’empresa que ha adquirit el Fadrí , i controla les seves navegacions. Anteriorment era socia de l’anterior propietari, Miquel Diaz, però ara comparte aquesta responsabilitat amb la gestió d’un bar del Passeig Marítim, molt a prop de les taquilles de la venda d’entrades per navegar. “Aquest estiu está resultant mol difícil. Encara no hi ha turistes, però la feina es gairebé la mateixa”, ens explica.

Moltes negocis que viuen del turisme ho estant tenint molt malament, també a l’Estartit (un lloc privilegiat que estava ple tots els estius) … però Elisabeth comenta que han mantingut l’ajustat el preu de 20 euros, per 1,30 h de navegació, per a fomentar que els estiuejants locals continuïn realitzant aquesta bonica excursió al voltant de les Illes Medes. Una navegació molt recomanable, perquè el vaixell és de petita grandària i va a motor, la qual cosa els permet introduir-se i traspassar coves com la Roca Foradada, un túnel natural esculpit pel mar i pels temporals, un lloc on el reflex de la llum les aigües el converteix en un dels indrets més bonics  i impressionants de la costa, al que altres vaixells no poden entrar. I també ofereixen ancorar en racons solitaris per a permetre el bany d’uns 15 minuts (sempre que hi hagi bona mar, es clar!). De moment estan mantenint el seus horaris de sortides cada dues hores. I segueixen ofereixen programes concertats de sortides per a grups i empreses.

També cal tenir en compte les navegacions regulars que ofereix Dofi Jet Boat, des de Calella a Tossa de Mar, amb parades en diversos llocs de la costa, que permeteix sortir de Calella des de les 9 del mati, i per exemple banyar-se, en llocs de la Costra Brava, com cala canyelles o Tossa de Mar, i tornar fins a les 17,30 hores de la tarde.  Per només 34 euros (ida i tornada).  Aquest vaixell, ofereix veure els fons mentre navega , i  com el Fadri, és a motor,  i per tant garanteix  rapidesa per arribar als llocs d’atracament. Amb ell es pot passar tot el dia en cales de la Costa brava com Cala Canyelles o Tossa de Mar.

(*) Govinda, està a Masnou. Mireu una de les seves  propostes de navegació Des del ds., 1 d’ag. a les 11:00 al dv., 15  a la 1:00 CEST Govinda Vel. Mireu Facebook.
Carles Aragonès: telèfon: 607601952 Mail: govindavela@gmail.com
(*) Chronos. Exemples de sortides i preus,  Sortides concertades a mida. Consultar  AlmarBcn
Alfons Mart i Anna Garciaí: 657 514123. Mail: sailing@almarbcn.com
(*) Arpía: Trucar al telèfon 683 53 79 74: o escriure al mail: didac.salvatierra@gmail.com
(*) Veler Onas, està a  la Marina Badalona
Toni: 622 810105: Mail: hola@veleronas.com
(*) Badoc. Centre de Navegants, està en el Port de Badalona
Eva Piulats: Mail: info@centredenavegants.com 640 583630
(*) El Fadrí (l’Estartit)  Elisabet Oller, info@creues2mes2.com
Telefono: 652 94287
(*) Dofi Jet Boat: Teléfons: 628352250 i 972352021