El Festival que tindrà lloc del 7 al 13 de setembre, es presenta  a Barcelona

Divendres 31 de juliol tindrà lloc la presentació, la Llibreria Alibri, la IV edició del Festival Black Mountain Bossòst que ha passat a realitzar-se en setembre.
El “coronavirus” com un agent especial invisible i anònim va obligar el mes de març a desmontar tot el programa que es tenia gairebé llest i que tothom esperaba amb  ganes per a finals d’abril  visitar aquest preciós poble de la vall d’Aran, envoltats dels Pirineus. Un festival que durarà 6 dies i segurà sent  de caràcter internacional. Comptarà amb la presència d’autors de Panamá, Argentina i Cuba, com Osvaldo ReyesGustavo Eduardo Abrevaya i José Carlos Somoza, cubà de naixement però radicat a Espanya… No us perdeu la presentació oficial a Barcelona!

A la cita assistiran molts dels millors autors de l’Estat Espanyol, i escriptors de gran prestigi a Catalunya, com Carlos Zanón, Sergio Vila Sanjuan, José Vaccaro i Fernando Martínez Láinez, al qual se li atorgarà el premi especial per la seva llarga trajectòria (en les edicions anterior li va correspondre a Andreu Martín i a Juan Madrid)  .

Marisa Pinta, Susana Hernández, Jimena Tierra, Inma Arrabal, Angelique Pfitzner y Ana BallabrigaMarisa Pinta, Susana Hernández, Jimena Tierra, Inma Arrabal, Angelique Pfitzner i Ana Ballabriga

En total, i de moment, són ja 40 autors els que estan convidats a participar,  entre els quals les dones són una minoria:  dotze escriptores. Però cal reconèixer que aquesta edició ha augmentat considerablement la presència de les dones. Ja han confirmat la seva presència Susana Hernández, Angelique Pfitzner, i Mari Carmen Sinti, que viuen a Barcelona. Marisa Pinta i Jimena Terra, ens visiten des de Madrid; Ana Ballabriga, des d’Osca,  Inma Arrabal,  gaditana d’origen i Susana Sosa Villafañe, argentina. Ambdues viuen a Barcelona des de fa molts anys  (*).

Fins a finals del mes de febrer  es podia participar en el Premi Intenacional de Novel·la Negra 
El festival -des de l’any passat- concedeix el Premio Internacional de Novela Negra Black Mountain Bossòts. El guanyador o guanyadorà es sabrè l’últim dia del Festival

José Luis Muñoz

José Luis Muñoz

L’organización del’esdeveniment correspon a LEE o MUERE. El comisari és el escritor José Luis Muñoz (*), i compta amb la col·laboració des dels seus inicis de l’Ajuntament de Bossòst ( i altres patrocinadors). L’alcalde Amador Marquès és un apassionat promotor i participant actiu en aquest esdeveniment, “Si Black Mountain Bossòst, s’ha convertit en un festival especial és precisament per la seva extraordinària ubicació”-comenta en Facebook. “Estem envoltats de naturalesa, es pot gaudir com que es veu en cartell anunciador, d’una mare amb la seu poltre. Els assistents del festival en cada edició participan en una excursión programada. Aquesta simbiosi entre el paisatge extraordinari de la Vall d’Aran i l’elenc d’autors de primera categoria que conviuran entre els seus lectors i els habitants de la Vall fan que aquest sigui un festival de “altura”, un esdeveniment únic que no cal perdre’s”.

I és que en cada edició (l’actual dura 8 dies), a més de taules rodones i conferències, en què es toquen tots els temes, hi ha multitud d’activitats, projeccions de cinema, exposicions, presentacions de llibres, concerts, gastronomia, concerts de música, i la tradicional excursió de més de 3 hores pels Pirineus, a més d’alguna visita turística.
_________________________________________

Lista en castellà, a actualizar segons noves dades

Esta es la lista de escritores confirmada hasta el momento, y se puede consultar la historia de cada uno -hasta que se publique el programa definitivo- en el Facebook del acontecimiento.

Sergio Vilasanjuan

Sergio Vilasanjuan

Sergio Vilasanjuan, Carlos Zanón, José A. Bonilla, Pablo de Aguilar, Alfons Cervera, Gabriel Monte Vado, Xavier B. Fernández, Víctor Claudín, José Javier Abasolo, Gustavo Abrevaya, Marisa Pinta, Jerónimo G.Tomás, Osvaldo Reyes, Paco Gómez Escribano, Jimena Tierra, Fernando M. Láinez, Susana Hernández, José Vaccaro, Alberto Pasamontes, José María G. Sánchez, Inma Arrabal, Jose Carlos Somoza, Alex Oviedo,  Ana Ballabriga, Jimena Tierra,  Angelique Pfitzner, Mari Carmen Sinti, Susana S, Villafañe, Manuel Quinto y Sebastià Benassar y José Luis Muñoz (*)

Gustavo Eduardo Abrevaya

Gustavo Eduardo Abrevaya

Ademas de los escritores, ya está confirmada la participación en diversas mesas y actividades de: Joan Salvany (crítico de cine), Manuel Quinto (crítico de cine), Amador Marqués (alcalde), Ramón Valls (escritor), Sebastià Bennasar (escritor), Xavier Gutiérrez (poeta), Albada Albages (poeta), Rosa Cañadell (activista social), Fernando López (escritor y juez), Ananda Massa (vocalista de jazz), Sara Díaz (guía de montaña), Marc Muñoz (periodista cultural), Marc Moreno (escritor), Joaquín Martín (jefe policía Lloret), Lluna Vicens (escritora), Ángels   Freixanet (escultora), Tonho Tarrau (maestro quesero), Martín Inurritegui (chef de cocina), Ricard Villegas (DJ), Daniel Vázquez Sallés (escritor).

(*)  José Luis  Muñoz, autor del blog:  La soledad del corredor de fondo.
Mirar los videos de Lee o Muere.
Susana S. Villafañe, compañera de l’AMC, colabora en la organización, y realiza fotos y vídeos para el evento, y para Lee o Muere

[Mirar Reportaje en Món Comunicació sobre la edición 2019