Les sessions d’aquesta jornada van tenir molt d’èxit presencial i virtual.

La sala de Barcelona Activa, va estar plena de ponents i de participants. Les taules de debat d’aquest esdeveniment  del divendres 19 de novembre , va ser seguits per un gran número  de participants, que es van transmetre en streaming. Podeu consultar els continguts, mirant el Youtube publicat.

Cada vegada és més necessari l’apoderament de les dones en el sector de les TICS. La jornada ha reunit a  Barcelona Activa a professionals de primera línia, que van explicar la seva experiència i van parlar de com avançar fins a un futur millor i més inclusiu. La convocatòria de Dones en Xarxa (DeX), s’ha convertit en una cita clàssica a Barcelona,  dirigida a les persones interessades a potenciar i apoderar a les dones per a liderar la societat digital i tecnològica que vivim.“Malgrat que a les empreses els convé la incorporació de més dones, són elles les que han de seguir lluitant pel seu reconeixement i el seu lloc dintre del món laboral”, comenten les organitzadores.

La lluita per la igualtat segueix dia a dia

“En aquesta VII Jornada de Dones Liderant les TIC continuant la línia dels inicis”, explica Lourdes Muñoz Santamaria, presidenta de DeX, i coordinadora de l’esdeveniment. Santamaria continua dient que “seguim avançant i hem aconseguit reunir i mostrar el talent de les dones, compartir la nostra visió sobre les tendències del sector TIC i establir estratègies per apoderar-les, perquè defensem la promoció i visualització del talent de les dones en l’àmbit digital per a avançar en igualtat, que va ser un punt important del Decàleg aprovat l’any passat, l’any de la pandèmia, i que hem tornat a refrendar…”

Aquestes sessions de #WomanLiderTic són un espai inspirador per a les dones que des de diferents àmbits de la tecnologia volen fer un pas més i seguir avançant, així com per a les noves generacions de joves que mereixen les mateixes oportunitats que els seus companys d’estudis. “Per això en cada edició convidem a ponents “d’èxit” en el món de la tecnologia, perquè a través del seu exemple quant a les seves experiències i als seus projectes, serveixin de mirall a altres dones per animar-les a liderar projectes en el seu entorn”, segueix explicant Santamaria-, ja que si elles comparteixen el seu coneixement, promourem talent, innovació.”

Aquest any, a la tarda  es va  presentar la segona edició del projecte Women Startup Challenge, que va donar a conèixer 10 nous projectes innovadors liderats per dones impulsores de noves empreses, donant visibilitat a startups  “que ja formen part del futur digital liderat per dones del futur digital“ subratlla, Montse Basora, responsable d’aquest projecte de promoció i acompanyament de les iniciatives empresarials en femení.

Com tenir èxit en el món de les tecnologies?

Destaquem a les coordinadores de taules: Montse Guàrdia, CEO de The Big Onion, ponent de “Tendències Digitals”; Susana Prado, Directora General de INETUM Catalunya; responsable de la taula 2, sobre “Igualtat a l’àmbit Digital”. Bárbara Yuste , Directora de Comunicació a The Summer Agency, que coordina la taula 3, “Innovació en la Comunicació digital”. També mencionem només algunes de les ponents de les taules, com són: Rennee Jimenez, del Programme Lead del Mobile World; Ana de la Rosa treballa en HP com Program Manager; Edna Pasher, doctora en Nova York en Comunicació, Arts i Ciències, fundadora d’ Edna Pasher Ph.D & Associates Ltd, Anna Majo, Enginyera Industrial; Noaa Barack, Strategy Manager en 4YFN (Four Years From Now), la plataforma de start-ups del M.W.C.Bcn; i Marta Continente, responsable d’administració electrònica, de les webs de BCN i de l’atenció ciutadana. A totes les ponents i moderadores les podeu trobar al següent enllaç de Protagonistes, on es van actualitzant les noves incorporacions a les taules.

Susana Prado, directora d’Inetum Catalunya va moderar la taula sobre Igualtat de gènere, en la qual van parlar  de “Mesures d’igualtat exemplars adoptades per les empreses”. I les quatre dones convidades d’aquesta taula van comentar sobre “Experiències d’èxit en l’àmbit digital”. “Són directores de recursos humans, representatives de la diversitat del sector -explica Prado – perquè creiem que és molt important visibilitzar i potenciar el talent femení. Ens falta molt encara per a arribar a la igualtat de gènere en aquest sector tan competitiu. I hem de promocionar i recomanar les bones pràctiques que ja es realitzen en les empreses.”

Aquesta jornada ha coincidit amb la Smart City Expo, a la Fira de Barcelona. La Ciutat Comtal va promoure les oportunitats que aporta la tecnologia. “Amb Woman Lider Tics  fem un pas més enllà visualitzant les oportunitats, la visió i les experiències que genera específicament per a les dones el món tecnològic, per tal de crear xarxa i un espai més social on es promogui el paper de les dones i animar-les a aprofitar aquestes oportunitats, generant de noves i superar les dificultats”, expliquen les organitzadores.


____________________

Altres articles publicats

2021 santmartiambveudededona.cat: “Dones que lideren tecnologies”

2021 11nov-La Independent: Cada vegada és més necessari que les dones lideren les tics.
En castellà: Cada vez és mas necesario que las mujeres. lideren las TICs:

2021 – 39 y Más: WomanLiderTics 2021 

2021 Ameco Press:   https://amecopress.net/WomanLiderTic-jornada-internacional-para-impulsar-que-las-mujeres-lideren-las-TICS

201221 Barcelonadot: Les dones que lideren les tecnologies a WomenLiderTic

2019 La Independent : Cal seguir lluitant pel lideratge de les dones a les tecnologies
En castellà: Hay que seguir luchando por el liderazgo de la mujeres en las tecnologías 

2019 Món Comunicació: Crònica de Woman LiderTic a Barcelona Activa

2019 santmartiambveudedona.cat : Women lider Tic a B.A.  (En aquest article hi ha l’enllaç a una entrevista en La Isidreta Radio a Lourdes Muñoz Santamaria)