Taula per Mèxic va presentar “México 2017: el año más violento”, l’Informe sobre la situació dels Drets Humans a l’any 2017, a Mèxic.

A la Facultat de Geografia i Història, de la Universitat de Barcelona, es va presentar el dijous 22 de març, un informe que hi ha subscrit Amnistia Internacional, que demostra que “La violència va augmentar en tot Mèxic. Les forces armades seguien duent a terme labors habituals de la policia. Van continuar les amenaces, els atacs i els homicidis contra periodistes i defensors dels Drets Humans…” Segons es  va comentar a la presentació Mèxic s’enfronta des de fa anys a una greu crisi de Drets Humans. La taula es van preguntar: “Com és difon i és percebeix aquesta situació a l’estranger? I es van preguntar. ” Com es pot participar de forma activa en la defensa dels Drets Humans a Mèxic?. [Mireu +informació sobre aquesta taula al Facebook]Durant l’any passat es van cometre 42,583 homicidis a l’Estat de Mèxic. Es va destacar aquest informe anual sobre la situació dels drets humans.
Segons explicava Fernanda Hernández Orozco, a la seva crònica sobre l’anterior presentació, a Expansió, en Ciutat de Mèxic, on és corresponsal:
La violència i la impunitat són els principals fenòmens socials que impedeixen que a Mèxic hi hagi un exercici ple dels drets humans, així consta a l’informe 2017 d’Amnistia Internacional. La xifra d’aquest any és més alta en el que va del govern d’Enrique Peña Nieto. Malgrat això, AI va apuntar que la xifra pot ser més alta perquè no tots els casos són denunciats. “La violència es pot sostenir en un Estat que no sanciona, que no crida a comptes, que no fa visible que hi ha coses que són prohibides i que hi ha conseqüències. No són dos elements excloents, són coadjuvants. La impunitat i la violència són dues cares de la mateixa moneda”, en paraules de la directora executiva de l’organització a Mèxic, Tania Reneaum, a propòsit de l’informe.[Continuar Llegint a Expansió].